Buna seara! As dori sa stiu daca pot intrerupe concediul de crestere copil pt care am optat sa stau pana face 2 ani pt a putea sa promovez in treapta si pe urma sa intru inapoi in crestere copil. Am deja 3 evaluari consecutive. As dori sa stiu care este procedura exacta pe care trebuie sa o urmez in cazul in care este posibila aceasta procedura.
1. - Concediul pentru crestere copil (CCC) se poate intrerupe si se poate relua oricand pana cand copilul implineste varsta de 2 ani.
- Faceti cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reltarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Apoi faceti iar cerere catre angajator pentru suspendarea CIM pentru a reintra in CCC.
2. - De cate ori veti reintra in CCC trebuie doar sa faceti cerere la AJPIS sa va repuna in plata indemnizatia pentru CCC.
- La cerere se ataseaza copie dupa decizia de suspendare a CIM.
3. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 12
...
(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisã a persoanei îndreptãţite, ori de câte ori aceasta solicitã, cu respectarea condiţiilor prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
...