avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Doresc sa ma intorc din CCC mai devreme la serviciu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Doresc sa ma intorc din CCC mai devreme la serviciu

Buna ziua,sunt in concediu crestere copil pentru 2 ani,copilul meu are 8 luni,deci mai am un an si un pic de concediu, doresc sa-mi caut un job mai bun iar daca-l gasesc sa ma angajez...pot face asta avand in verede ca am optat pt doi ani? ca am contractul suspendat pe perioada concediului la firma la care lucrez si doresc sa ma angajez la o alta firma? voi beneficia de suplimentul de insertie? cum se procedeaza intr-o situatie de genul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 30 Noiembrie 2015
1. - Daca sunteti in concediu crestere copil (CCC) aveti suspendat contractul individual de munca (CIM) in baza caruia ati beneficiat de CCC.
- In aceasta situatie puteti sa incheiati un alt CIM dar sa nu aveti venituri mai mari de 3.000 lei pe an calendaristic pentru ca altfel vi se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC.

2. - Daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dar dupa ce implineste copilul 1 an.

3. Veti beneficia de stimulentul de insertie indefirent la ce loc de munca veti lucra.

4. - Din momentul in care veti relua activitatea (indiferent unde) faceti o cerere catre AJPIS prin care solicitati suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC si solicitati plata stimulentului de insertie.
- Atasati la cerere o copie dupa decizia de incetarea a suspendarii CIM sau o copie dupa CIM nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere concediu crestere copil harkoz harkoz Doresc sa intrerup concediul pentru cresterea copilului. As dori sa stiu daca trebuie sa depun la AJPIS o cerere, insotit de Deciza angajatorului primit la ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de intrerupere si de reluare a ccc draghicimarianjan draghicimarianjan lucrez in invatamint ca suplinitor cu contract pe 1 an ,daca intru in crestere copil si aleg sa ma intorc la munca dupa 6 luni iar in urmatorul an scolar nu ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie Rody 85 Rody 85 Buna seara, Copilul meu implineste 1 an pe 28 decembrie si am optat pentru o perioada de 2 ani pentru CCC. Cum ar trebui sa procedez in cazul in care doresc ... (vezi toată discuția)