buna ziua am o nelamurire cu privire la revenirea la serviciu din ccc si anume;trebuie sa ma intorc la serviciu in data de 4 martie si vreau sa stiu daca trebuie obligatoriu sa anunt la ajpis acest lucru imediat ca sa imi suspende plata indemnizatiei ,la serviciu nu ma intorc momentan ,am hotarat sa imi dau demisia ,din motive personale,.intrebarea e de fapt daca trebuie sa anunt imediat ce imi expira ccc ca nu ma mai intorc la serviciu si la ajpis suspendarea indemnizatiei,eu sunt plecata momentan din localitate si ma intorc abia dupa 10 martie,vreau sa imi spuneti daca este o problema ca intarzii cateva zile?multumesc frumos pentru ajutor
:))
Va rog sa precizati urmatoarele:
- data nasterii copilului;
- pentru ce varianta de CCC ati optat (pana la varsta de 1 an sau 2 ani a copilului);
- daca celalalt parinte indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC.
1. - Este bine sa anuntati in scris Primaria (sau mai bine AJPIS) sa vi se suspende plata indemnizatiei pentru CCC deoarece va intra tatal copilului in CCC.
- Va recomand sa faceti asta deoarece s-ar putea ca AJPIS sa va plateasca in continuare indemnizatia pentru CCC si cand va constata ca a facut o plata necuvenita va trebui sa o restituiti.
2. Iata ce spune si OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
(2) Comunicarea prevazuta la alin. (1) se transmite de catre primarie agentiei teritoriale in termen de 5 zile lucratoare de la data inregistrarii.
3. - Daca reluati activitatea sau nu la acelasi loc de munca nu este problema AJPIS.
- Este problema dvs. si a fostului angajator.
Revenire ccc
maryag
buna ziua ,as dori un sfat daca se poate intr.o problema;; am o fetita nascuta in 3 mai 2014 s sunt in concediu pana in 3 martie 2016 ultimile 2 luni sunt ... (vezi toată discuția)