avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gardul....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gardul....

Buna ziua ...am o problema mai ciudata cu un gard.Spre deosebire de alte persoane in situatia mea,in situatia mea si eu vreau sa fac gardul si vecinul vrea sa faca gardul...eu din lemn el din plasa.Va rog foarte mult sa mi spuneti cum se procedeaza in asemenea situatii.Mentionez ca prima data cand s a inventat gardul acolo eu l am facut.Chiar nu stiu cine are dreptate...Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:35, 5 Mai 2011
Gardul din plasa este mai ieftin decat cel din lemn, poate de aceea il prefera vecinul. Rezolvati situatia pe cale amiabila, daca dv il doriti din lemn, nu-l puteti obliga(omeneste)sa suporte o cheltuiala mai mare decat (poate)isi permite....
Daca tineti neaparat sa fie din lemn, suportati dv diferenta de pret intre plasa si lemn, asa cred eu ca este corect.
sorin7036 a scris:

Buna ziua ...am o problema mai ciudata cu un gard.Spre deosebire de alte persoane in situatia mea,in situatia mea si eu vreau sa fac gardul si vecinul vrea sa faca gardul...eu din lemn el din plasa.Va rog foarte mult sa mi spuneti cum se procedeaza in asemenea situatii.Mentionez ca prima data cand s a inventat gardul acolo eu l am facut.Chiar nu stiu cine are dreptate...Va multumesc anticipat.

aceasta este o problema care se poate rezolva numai pe cale amiabila fiindca in instanta nu veti putea rezolva deoarece orice instanta vegheaza sa se faca imprejmuirea conform actelor de proprietate iar costul sa fie suportat de ambele parti insa, nu puteti veni cu pretentia la o cheltuiala peste puterea financiara a vecinului.
Pentru a se realiza un gard, este nevoie de certificat de urbanism si autorizatie de construire,Asa spune L.50/1991.In resp.acte va fi scris inclusiv, materialul din care se va face gardul. Daca a fost inainte un gard si acum se reface , din acelasi material, nu mai este nevoie de autorizatie.(care, credeti-ma, costa f.mult-proiect, aviz de mediu care la ora actuala este necesar pt.orice lucrare).Mai bine discutati si amiabil rezolvati problema.dar nu puteti impune o cheltuiala mai mare decat are vecinul puterea sa o suporte.
Ii puneti in fata alternativa de a plati pt.C.U si Autorizatie de construire, absolut necesare.Pt.acestea ii va trebui un proiect si aviz de la mediu,.Toate acestea va asigur ca nu sunt deloc mici ca pret.In cazul unui gard comun, trebuie consimtamantul celor 2 proprietari vecini.Cata vreme gardul este bun , nu are motive sa-l schimbe sau daca doreste neaparat, poate sa si-l faca paralel,cu vechiul gard, la cativa mm mai incolo.Faceti cateva poze ca sa aveti o dovada ca gardul actual este in perfecta stare.
Aratati-i problema cu proiectul, si autorizatia.Poate se va razgandi.
Interventie moderator!
@sorin7036: Va rog continuati discutia intr-un singur topic, pentru continuitatea si logica raspunsurilor. Celelalte mesaje vor fi sterse.
Multumesc!
Buna ziua.Intre mine si vecinul meu este un gard...deci gardul exista este frumos sanatos si exista.El vrea sa darame gardul meu si sa faca altul pe placul lui.Intrebarea mea este simpla....are drept sa mi darame gardul fiindca nu i place lui gardul????Va rog sa mi raspunda cineva ...Mltumesc.Sorin.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va deranjez cu o intrebare, doresc sa construiesc ... Catalin2o14 Catalin2o14 buna ziua, va deranjez cu o intrebare, doresc sa construiesc gard intre mine si vecin, in codul civil este reglementat clar ca il pot obliga pe acesta la ... (vezi toată discuția)
Este necesar autorizatie pde constructie pentru un gard din plasa de sarma? 30 LAURA 30 LAURA Buna, Am citit pe forum in data de 10.07.2009 ca ati dezbatut un subiect care ma intereseaza si pe mine. Este vorba despre autorizatia de constructie pentru ... (vezi toată discuția)
Autorizatie reparatie gard gogutu85 gogutu85 Buna ziua, doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea ... (vezi toată discuția)