avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau sa tai tevile din apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau sa tai tevile din apartament

Din toamna trecuta sunt debransat, si am centrala de apartament, Pe ianuarie a venit de plata suma de 90 lei pentru tevile din ap,caloriferul din uscatorie,caloriferul din casa scarii. Cand am vrut sa izolez tevile din apartament,presedintele de asociatie a spus ca degeaba fac lucrul acesta ,ca tot la fel voi plati. Pe scara suntem 8 familii cu centrala si 12 fara. Ce pot pati daca tai tevile din ap meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 14:08, 8 Mai 2011
Nu aveti voie sa taiati tevile din apartament intrucat lasati fara caldura apartamentele ce sunt situate deasupra dvs pe aceeasi coloana. Daca dvs. locuiti la ultimul etaj nu se mai pune aceasta problema, dar scoateti din uz sistemul de aerisire a instalatiei de incalzire. In acest caz apartamentul situat sub dvs va avea de suferit in sensul ca nu se vor putea aerisi caloriferele, iar incalzirea apartamentului va fi deficitara
Concretizarea celor afirmate de catre dvs nu ar atrage decat neplaceri
Deoarece imobilul,in cartea tehnica este prevazut cu instalatie alimentare agent termic in sistem centralizat ,proprietarii nu au dreptul sa faca interventii asupra tevilor parti comune
Indepartarea tevilor care tranziteaza apartamentul dvs poate atrage sanctiuni atat din partea regiei cat si din partea asociatiei de proprietari care are dreptul legal sa va actioneze in instanta cu obligarea refacerii instalatiei la forma anterioara interventiei
Noi,cei cu centrale, am luat hotararea ca din iarna viitoare sa nu mai platim caldura. Vrem sa facem o adresa catre CET in care sa le cerem sa scoata tevile eventual prin afara blocului, sau daca nu sa ne plateasca chirie,pentru ca noi nu avem nevoie de acea caldura
Nu aveti nici o sansa, ba mai mult se discuta ca toata lumea sa se rebranseze la sistemul centralizat, e vorba de o actiune colectiva , pe tara, tocmai din aceste pricini.
Nu mai zic de daunele pe care vi le pot cere in instanta ceilalti proprietari, de platit repunerea tevilor, etc, etc. Plus devizul celor de la CET, plus, plus....
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
Nu va mai chinuiti ,nu mai nadajduiti ,pentru ca au fost inaintea dvs altii care au taiat tevile si au crezut ca asa reduc costurile
Au avut de suportat procese in instanta pe parcursul mai multor ani,au avut de suportat refacerea instalatiei parte comuna incalzire,plus o amenda apreciabila din partea Directiei Corp Control din primarie
Constientizati aspectul esential ca dvs ati preluat un imobil cu incalzire in sistem centralizat
Aspectul ca dvs intelegeti sa va imbunatatiti confortul termic individual, nu va indreptateste sa interveniti asupra componentelor parti comune din imobil
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
goe_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)
Tevi caldura nutzzu nutzzu Buna ziua. As vrea sa stiu daca este vreo lege care sa ma oblige sa nu tai tevile de la CET in conditiile in care am centrala proprie si sunt proprietar al ... (vezi toată discuția)