buna!o cunostinta a avut deschis un proces penal.dupa recursul facut la curtea de apel a fost condamnat la 2 ani de detentie,avocatul lui neprezentandu-se la apelul facut la tribunal si nici la recurs(mai mult ca sigur i-a tras teapa).se poate scoate din puscarie pe cautiune?ce ar trebui facut pt acest lucru?
Nu se poate daca deja este incarcerat in urma condamnarii printr-o hotarare ramasa definitiva.Numai daca se afla in arest preventiv poate solicita liberarea provizorie pe cautiune, daca depune o suma de bani stabilita de instanta , drept cautiune sau constituie o garantie reala imobliara( un imobil ) , care sa garanteze respectarea de catre inculpat a obligatiilor pe perioada liberarii provizorii din arest.
multumesc!a fost cercetat in stare de libertate,nu s-a pus problema arestarii preventive in timpul procesului.cat trebuie sa execute din 2 ani calendaristici,daca va fi scos la munca?
In vederea eliberarii conditionate condamnatul va trebui sa execute efectiv un procent de 2/3 din totalul pedepsei si pe langa aceasta conditie va trebui sa sa indeplineasca si alte conditii pentru a-i fi admisa cererea, adica, sa fie staruitor in munca, sa dea dovezi temeinice de indreptare, sa-si achite cheltuielile civile.n penitenciar sa aiba o atitudine de subordonare, de respect fata de superiori si fata de ceilalti detinuti, sa nu comita abateri de la regulament. etc.Daca va presta munca remunerata , la 4 zile de munca se vor socoti 5 zile executate. Daca este munca neremunerata,3 zile de munca se considera 4 zile de detentie .
Caz penal
ralukuutza
BUNA ZIUA!AM SI EU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA.AM PRIMIT PEDEAPSA DE 11 LUNI CU INCHISOARE.CE SE INTAMPLA DACA NU MA PREZINT?CE SE INTAMPLA DUPA ASTEA 11 ... (vezi toată discuția)