avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... scoatere pe cautiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

scoatere pe cautiune

buna!o cunostinta a avut deschis un proces penal.dupa recursul facut la curtea de apel a fost condamnat la 2 ani de detentie,avocatul lui neprezentandu-se la apelul facut la tribunal si nici la recurs(mai mult ca sigur i-a tras teapa).se poate scoate din puscarie pe cautiune?ce ar trebui facut pt acest lucru?
Cel mai recent răspuns: DeSanto , utilizator 15:18, 17 Aprilie 2022
Nu se poate daca deja este incarcerat in urma condamnarii printr-o hotarare ramasa definitiva.Numai daca se afla in arest preventiv poate solicita liberarea provizorie pe cautiune, daca depune o suma de bani stabilita de instanta , drept cautiune sau constituie o garantie reala imobliara( un imobil ) , care sa garanteze respectarea de catre inculpat a obligatiilor pe perioada liberarii provizorii din arest.
multumesc!a fost cercetat in stare de libertate,nu s-a pus problema arestarii preventive in timpul procesului.cat trebuie sa execute din 2 ani calendaristici,daca va fi scos la munca?
In vederea eliberarii conditionate condamnatul va trebui sa execute efectiv un procent de 2/3 din totalul pedepsei si pe langa aceasta conditie va trebui sa sa indeplineasca si alte conditii pentru a-i fi admisa cererea, adica, sa fie staruitor in munca, sa dea dovezi temeinice de indreptare, sa-si achite cheltuielile civile.n penitenciar sa aiba o atitudine de subordonare, de respect fata de superiori si fata de ceilalti detinuti, sa nu comita abateri de la regulament. etc.Daca va presta munca remunerata , la 4 zile de munca se vor socoti 5 zile executate. Daca este munca neremunerata,3 zile de munca se considera 4 zile de detentie .

Buna soțul meu a fost arestat se poate scoate pe cauțiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz penal ralukuutza ralukuutza BUNA ZIUA!AM SI EU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA.AM PRIMIT PEDEAPSA DE 11 LUNI CU INCHISOARE.CE SE INTAMPLA DACA NU MA PREZINT?CE SE INTAMPLA DUPA ASTEA 11 ... (vezi toată discuția)
Cautiunea in procedura liberarii provizorii sub control judiciar gabitzu1ro gabitzu1ro Buna..daca se plateste cautiunea intr o procedura penala privind eliberarea sub contro judiciar ea poate fi admisa privind eliberarea sub contro judiciar si ... (vezi toată discuția)
Arestare la domiciliu catalin19975 catalin19975 se scade arestul la domiciliu din pedeapsa care se da la instanta (vezi toată discuția)