avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Obligatiile avocatului in lipsa unui contract
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Obligatiile avocatului in lipsa unui contract

Am si eu o intrebare;
Daca nu este incheiat contract de asistenta cu avocatul nu poate sa raspunda pt neprezentarea la ultimul termen (unde trebuia sa-mi sustina cauza - a avut probe reale, inscrisuri, fotografii, etc. )din proces desi reiese din termenele anterioare ca am fost reprezentata de d-lui?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:08, 9 Mai 2011
daca nu exista contract, nu avea cum sa va reprezinte deoarece nu putea sa isi emita delegatie.
prezenta in sedinta publica nu este obligatorie. daca avocatul a depus concluzii scrise, diligenta sa este dovedita. exista si cazuri cind avocatii au cite 2 dosare in acelasi timp la mai multe instante si atunci alegi dosarul unde prezenta este vitala ptr desfasurarea cazului - de ex., cind trebuie administrata proba cu martori, unde nu o poti face prin corespondenta.

daca era termen de judecata pe fondul cauzei, atunci concluziile scrise sunt suficiente ptr a proba indeplinirea obligatiilor contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere de probe Necunoscut1996 Necunoscut1996 Ieri am avut termen la dosar pentru autoritatea parintrasca. Ieri a fost termenul pentru depunerea probelor si propunerea martorilor. La urmatorul termen ... (vezi toată discuția)
Se poate judeca un proces prin corespondenþã? aurel_gradinaru aurel_gradinaru daca in romania se poate judeca un proces prin corespondenta? (vezi toată discuția)
Actiune in anulare pe og 5/2001, chestie procedurala calin_andrei calin_andrei Salutare tuturor! Intrebare ptr cine a mai facut asta: Daca fac o cerere in anulare la o somatie de plata trebuie sa timbrez cu 10 Lei sau 39 Lei ca si ... (vezi toată discuția)