avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj preventiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj preventiv

Detin o casa impreuna cu sotia. Casa a fost construita pe un teren primit de mine prin donatie de la parinti. Casa apare ca bun comun, desi a fost construita in mare parte de parintii mei. Ce pot face ca sa ma asigur ca sotia, la un eventual divort, nu va avea pretentii asupra casei?
Sotia este de acord sa faca orice ca sa rezolvam aceasta problema.
Casa este ipotecata la banca si o vanzare cumparare catre parintii mei este mai problematica.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
flo8200, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 17:33, 5 Mai 2011
Casa spuneti ca a fost construita in mare parte de parintii d-voastra, inteleg ca la o mica parte a contribuit si sotia d-voastra impreuna cu d-voastra. Daca banca v-a ipotecat-o, sa inteleg ca ati luat un credit pe numele d-voastra(dar in timpul casatoriei) ca sa investiti in acea casa?
Daca imobilul este ipotecat este problematica vanzarea chiar catre oricine, fiindca ati avea nevoie de acordul creditorului bancar.
Casa a fost construita de parintii mei si am mai contribuit si eu, sotia deloc. Ipoteca este pe un credit de nevoi personale luat de mine si cu care mi-am imprumutat firma.
Oricum, important este ca sotia este de acord cu orice actiune care m-ar linisti pe mine ca ea nu poate cere vreodata o parte din casa. Ar fi chiar de acord sa divortam de forma si sa facem si partajul. Eu vreau sa evit acest lucru pentru ca e posibil sa dureze. La notariat nu cred ca putem divorta pentru ca avem 2 copii minori.
Banca isi da acordul pentru vanzare catre parintii mei, dar a mai pus conditia ca vanzarea sa se faca la pretul pietei. Sper sa inteleaga ca acest lucru nu este posibil din moment ce parintii au cumparat terenul si mi l-au dat prin donatie si parintii au fost cei care au cheltuit cel mai mult cu constructia casei.

Ma gandesc ca poate ar fi si alte variante care ma pot asigura ca sotia nu va cere la un eventual divort si partaj o parte din casa.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
flo8200, utilizator
Pai atunci de ce s-au mai straduit parintii sa cumpere si sa va doneze pamantul cand puteau foarte bine sa il tina pe numele lor si sa construiasca acea casa tot pe numele lor?
Ati putea face contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu parintii. In eventualitatea unui divort, nu cred ca ar opta sotia pentru atribuirea casei si asumarea obligatiei intretinerii parintilor dv.

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna marinescucorneliu marinescucorneliu buna ziua, sotia mea a depus actele de divort din culpa comuna. Pe instiintarea de divort e trecut la probatoriu ancheta sociala,( avem un copil impreuna) ... (vezi toată discuția)
Divort elninio2010 elninio2010 vreau sa divortez, atat eu cat si sotia suntem de acord,avem un copil minor(7ani),avem un apart. in rate prin banca, platim rate la el ,ne-am inteles atat in ... (vezi toată discuția)