avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala catre procuratura? sau cui sa ma ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala catre procuratura? sau cui sa ma adresez?

Buna ziua,
Am achizitionat un apartament prin programul prima casa cu o gramada de probleme.......
Una din probleme ar fi ca pentru apartamentul achizitionat exista facturi restante, enorme din decembrie la curent (Enel) si la intretinere ar fi ultima luna neachitata....

In contractul de vanzare cumparare scrie :

Eu vanzatoarea declar ca nu am facut anterior nici un act de dispozitie sau grevare cu privire la imobilul ce formeaza obiectul cprezentului contract, ca am achitat toate taxele si impozitele datorate statului roman pentru imobilul vandut azi, data incheierii si autentificarii prezentului contract, conform certificatului fiscal anexat, voi suporta toate cheltuielile aferente folosintei imobilului vandut pana la predarea efectiva a acestuia catre cumparatori, ................................etc........

Eu vanzatoarea delcar pe propria raspundere sub sanctiunile prevazute de art 292 cod penal ca indeplinesc conditiile legii nr 230/2007, in sensul ca am achitat integral toate cheltuielile pentru utilitatile aferente imobilului vandut pana azi, daca inceierii prezentului contract..........

Cel mai recent răspuns: Randy , utilizator 13:16, 6 Mai 2011
Notarul care a autentificat contractul de v-c, trebuia sa ceara vanzatorului sa prezinte dovezile din care sa rezulte ca are achitate toate utilitatile pana la data vanzarii (adeverinta de la As. de proprietari, factura de la curent el. etc)
Puteti face plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria de la domiciliul vanzatoarei.
Art. 20. - (1) Proprietarii care isi instraineaza apartamentele sau spatiile cu alta destinatie decat aceea de locuinta sunt obligati ca la intocmirea formelor de instrainare sa faca dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari.
(2) Notarii publici nu vor autentifica actele de instrainare fara o adeverinta din partea sociatiei de proprietari, care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, eliberata in original sub semnatura presedintelui si a administratorului asociatiei de proprietari, cu precizarea numelui si prenumelui acestora, si cu stampila asociatiei de proprietari. Actele de instrainare incheiate cu nerespectarea acestei obligatii sunt nule de drept.
(3) In cazul existentei unor datorii catre asociatia de proprietari, instrainarea proprietatii se poate face numai daca se introduce in contract o clauza privitoare la preluarea datoriilor de catre cumparator.

Pentru clarificarea situatiei, verificati la nivelul asociatiei de proprietari daca este emisa adeverinta pentru instrainarea apartamentului
Aspectul mentionat respectiv la intretinere ar fi ultima luna neachitata,
demonstreaza ca la momentul emiterii adeverintei ,vanzatorul avea achitate la nivelul asociatiei de proprietari toate cotele de intretinere,avand in vedere ca intretinerea se achita pentru consumul facturat cu o luna in urma
Referitor la restantele la enel,asociatia de proprietari nu are nicio vina
Reprezinta obligatia cumparatorului a se interesa ,anterior incheierii documentelor,daca apartamentul se inregistreaza cu datorii catre terti
Pentru recuperare sume restante ,pentru care este responsabil vanzatorul,aveti dreptul sa formulati actiune in justitie impotriva acestuia
goe_07 a scris:

Pentru recuperare sume restante ,pentru care este responsabil vanzatorul,aveti dreptul sa formulati actiune in justitie impotriva acestuia

Pot adresa si o plangere penala la procuratura ? sau cui sa ma adresez prima data...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare datorii enel la cumpararea unui imobil bro0 bro0 Buna seara, Intentionez sa cumpar o casa. Cel care o vinde a primit o notificare de la enel conform careia trebuie sa plateasca o suma de X lei reprezentand ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare PetrachePetrutaAncuta PetrachePetrutaAncuta In data de 18.07.2014 am vandut un imobil unor concubini. In contractul de vanzare cumparare declar ca nu a fost scos din circuitul civil, nu exista niciun fel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am vandut un apartament in data de 27.03.2023. in data ... Kyrcea Kyrcea Buna ziua Am vandut un apartament in data de 27.03.2023. In data de 21.03.2023 am platit intretinerea in avans pe doua luni ( Februarie si Martie ) ca pe ... (vezi toată discuția)