avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier cu victime

as dori sa aflu daca polita de asigurare obligatorie rca poate despagubi pasagerii care au suferit leziuni sau fracturi ale membrelor in urma unui accident de masina
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:09, 7 Mai 2011
Polita RCA despagubeste pasagerii din masina care a fost victima unui accident nu si din masina al carui conducator auto a fost considerat vinovat de producerea accidentului.
Se acorda despagubiri in baza politei RCA persoanelor aflate in masina"vinovata".
Temeiul este angajarea raspunderii civile a celui care conduce masina.
Domnule Tudor,nu stiu ce nu vreti sa credeti.:)
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
floare _de_ colt, utilizator
Daca in ambele masini sunt victime, sa inteleg ca doar cele din masina vinovatului primesc despagubiri?E ciudat....??? Sau doar cele din masina avariata de vinovat? Ori accidentatii din ambele masini?
Art. 26. alin. (2) din Ordinul CSA nr. 5/2010 prevede: " Indiferent de locul in care s-a produs accidentul de vehicul, pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, in incinte si in orice alte locuri, atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii vehiculului asigurat, asiguratorul RCA acorda despagubiri pana la limita de despagubire prevazuta in polita de asigurare RCA pentru:
.................................................................................
4. cazul in care persoanele care solicita despagubiri pentru vatamari corporale sunt membrii familiei asiguratului, conducatorului auto sau ai oricarei altei persoane a carei raspundere civila este angajata intr-un accident de vehicul;

Asadar, se acorda despagubiri si persoanelor ce se aflau in autoturismul condus de persoana vinovata (bineinteles cu exceptia conducatorului respectivului autoturism)
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Polita rca expirata skydome skydome Buna seara, In data de 17 ianuarie 2010 am suferit un accident auto in care autoturismul a iesit de pe carosabil intr-o curba fiind polei si s-a ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca stefan pop stefan pop buna,intrebarea mea este legata de un accident de circulatie soldat cu decesul tuturor ocupantilor autoturismului,accident produs din vina exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Asigurare masini introduse in tara inaninte de aderarea la u.e. visirin visirin Am o intrebare legata de actele ce se solicitau la intriducerea in tara a masinilor din strainatate , inainte de aderarea la U.E . Era obligatorie polita de ... (vezi toată discuția)