consselo a scris:
Am si eu o nelamurire in legatura cu tatal care slava Domnului este inca in viata in momentul de fata este recasatorit cu o tipa care dupa parerea mea nu cauta decat sa puna mana pe avere am sa dau un exemplu oarecare daca se poate sa mi raspundeti ce e de facut. Sa zicem ca eu nu mai locuiesc cu el, el are dinaintea casatoriei 1 garsoniera de 70.000E, 1 apartament de 130.000E 1 firma si o masina (pe firma). In timpul casatoriei vinde apartamentul si garosniera ia 200.000 si cumpara o casa. nu are testament nu are nimic...totul pe cale legala. Ce imi revine mie din punct de vedere legal (unic copil al sau) si ce ii revine ei? si daca se poate ataca intr un fel partea ei pt ca dupa cate vedem ea "nu prea a venit cu nimic"....este o situatie comuna de aceea astept raspunsuri multumesc
Faptul ca tipa, actuala sotie, nu a venit cu nimic nu are nicio relevanta in caz de mostenire.
Impartirea mostenirii se va face conform legii.
Aveti drepturi mai mari decat sotia actuala, dar daca locuieste in acea casa veti ramane cu drepturile pana la decesul ei.Banii mai tarziu.