avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului - ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului - intreprindere individuala

Este posibil ca in cazul in care eu sunt titular al unei intreprinderi individuale si sunt in perioada de crestere a copilului sa nu suspend activitatea intreprinderii.?Pot sa imputernicesc o persoana sa ma reprezinte sau pot sa declar ca nu ridic venituri din intreprinderea individuala (are salariati intreprinderea). Obiectivul meu este de a beneficia de indemnizatia de crestere copil fara a suspenda activitatea intreprinderii individuale ?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:56, 6 Mai 2011
Daca nu sunteti angajata, puteti sa nu suspendati activitatea!
sunt si angajata In aceasta situatie pot beneficia de indemnizatie de crestere copil si sa nu suspend activitatea intreprinderii individuale? Mentionez ca pe perioda in care beneficiez de indemnizatie intentionez sa nu obtin venituri salariale

Multumesc pt raspuns
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 111 din 8 decembrie 2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, la art. 13 prevede:
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţie, stimulent de inserţie sau alocaţie de stat pentru copii se acordă la cerere, însoţită în mod obligatoriu de:
…………………………………
e) dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru creşterea copilului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri ca ii in timpul concediului de crestere copil roxanne^^ roxanne^^ Va rog sa-mi spuneti daca in concediu de crestere copil fiind, pot inregistra venituri in cadrul Intreprinderii individuale pe care o detin. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot obtine stimulentul de insertie? Andreea277 Andreea277 Buna ziua.Sunt insarcinata si detin o intreprindere individuala.Acum sotul meu pe baza unei procuri se ocupa de firma,practic e administrator in locul ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru ccc 2011 roxanasmr roxanasmr ce acte i sunt necesare tatalui necasatorit pentru a iesi in cresterea copilului?se poate sa intre in cresterea copilului daca nu suntem casatoriti? (vezi toată discuția)