avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie impotriva deciziei medicale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie impotriva deciziei medicale

Am beneficiat de pensie de invaliditate gr.3,in urma unei artroplastii totale de sold drept incepand cu 2006 pana luna aceasta,cand mi-a fost anulata.As dori sa-mi spune-ti unde ar trebui sa trimit contestatia si actele doveditoare a invaliditatii,adica, inclusiv adresele exacte.
Cel mai recent răspuns: atancoc , utilizator 08:42, 6 Mai 2011
HG 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice C. Contestarea deciziei medicale asupra capacitatii de munca

Art. 101
(1) Decizia medicala asupra capacitatii de munca poate fi contestata, in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contestatii/comisiile centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.
(2) Contestatia se inregistreaza la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca, care a emis decizia medicala asupra capacitatii de munca ce face obiectul contestatiei, sau, dupa caz, la comisiile de expertiza medico-militara de pe langa spitalele din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
(3) Contestatia, impreuna cu dosarul medical al titularului, se inainteaza comisiei medicale de contestatii competente, respectiv comisiilor centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, in termen de 3 zile lucratoare de la data inregistrarii.

Va multumesc de raspuns,insa,nu credeti ca ar fi mai "linistitor"daca as trimite cate o copie a dosarului la Ministerul muncii si una la cel al sanatatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la colegiul medicilor sorana_g sorana_g oare pot sa fac o plangere la Colegiul medicilor impotriva medicului de la Comisia de expertizare care mi-a taiat pensia de boala pe motiv ca as fi apta de ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie medicală emisă cu superficialitate Trucza Gyula Trucza Gyula Sotul meu poate contesta decizia medicala decisa in tg.mures pentru cā i s-a agravat de multi ani boala psihicā (schizofrenie) dar medicul nu a luat in ... (vezi toată discuția)
Raspuns - contestatie la decizie popamadalin popamadalin tatal meu este pensionat pe caz de boala de 10 ani,la fiecare comisie anuala a avut aceleasi referate...la ultima comisie i-au taiat pensia ca cici i-au iesit ... (vezi toată discuția)