avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diferenta intre contract si realitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diferenta intre contract si realitate

Buna ziua! M-am angajat la o mare firma producatoare de alimente si bauturi din Oradea (SC E.F. SA), ptr zona de nord a tarii. Am semnat contractul de munca in 2 exemplare, care au fost trimise la Oradea de catre seful meu, presupusa persoana de legatura intre sediu si mine. In contract era trecut salariul de 1100 lei , 40 de ore lucrate pe saptamana, practic, un contract standard. In urmatoarea perioada, am luat avansul, am luat lichidarea si am facut totalul: 800 lei. Mi-am rugat seful (Director Regional Marketing NE) sa ma lamureasca de ce de la 1100 brut, eu am luat doar 800 net, cand ar fi trebuit sa primesc 825 lei. A trecut o luna fara nici un raspuns, doar cu dat din umeri. Au trecut doua lui, trei luni, totalul arata tot 800 net. Am sunat eu la n numere de tel la Oradea si am obtinut un raspuns. Ca sa obtin 825 net (din 1100 brut) trebuie sa am 22 de zile lucratoare, nu 21 ca in contract, si 170 de ore lucratoare, nu 160 de ore ca in contract. X-( Mi s-a promis si bonusare (verbal, la interviu), care, evident nu am primit-o. Acum sunt in preaviz. #-oVreau sa depun o sesizare la ITM. As vrea un raspuns. Este un motiv real ptr ITM? :-/De ce mi s-a micsorat salariul? Este normal!?!? Pls HELP
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:19, 10 Iulie 2008
Este posibil sa nu fi trecut persoana in intretinere ...mie la 1100 lei brut, cu o persoana in intretinere mi-a dat 825 lei net.
In legatura cu neregulile savarsite de angajator in legatura cu raporturile juridice de munca, va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca Bihor.

Orice modificare la contractul individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil, caz in care se face decizie.
Multumesc ptr raspuns.
Mentionez ca sunt necasatorita, nici o persoana in intretinere... Nu beneficiez de nici o deducere. Totusi nu este nici o concordanta intre contract si realitate. :(
Nu am luat la cunostinta de nici un act adictional, cu atat mai putin sa semnez. Precizez ca nici macar contractul de munca nu mi l-au trimis pana in prezent, nici fluturas, adeverinta de salariat inca o mai astept, etc. Voi face o sesizare la ITM Bihor. Multumesc inca o data. :)
Totusi nu inteleg cum nu este nici o concordanta intre contract si realitate ? :-/
nu este concordanta din moment ce in contract sunt 40 de ore pe saptamana (160 pe luna), 21 de zile lucratoare, 1100 brut.. iar realitatea e ca trebuie sa fie 22 de zile lucratoare, 170 de ore lucrate/ luna... ca sa iau 825 lei net din 1100 brut. Explicatii de la seful meu nici pana in prezent nu am primit, ii voi cere luni cateva detalii, iar daca nu ma va multumi raspunsul lui, voi face contestatie la ITM Bihor. Sper sa ma lamureasca cineva. Am avut incredere crezand ca e o firma mare, in dezvoltare, serioasa, care respecta angajatii, insa m-am inselat.
Salariul de baza se stabileste pentru un program complet de lucru de 170 ore in medie pe luna si nicidecum pentru 160 de ore.

Alte discuții în legătură

Calcul ore lucru alinazaz alinazaz Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu o problema... In luna noiembrie in stat imi apare 160 de ore lucru (pt. ca Sf. Andrei e liber legal) dar un angajat a venit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 net,cu norma 8/40 saptamana dar cu program in ture 12/24-12/48,intrebarea mea este:De ce intr o ... (vezi toată discuția)
Tariful orar acord pentru 2010 Laura Vasilescu Laura Vasilescu Bună ziua, Conform prevederilor legale, tarifarul orar la acord rezultă din împărțirea salariului de încadrare la un anumit nr. de ore mediu pe ... (vezi toată discuția)