avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ultima pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ultima pensie

DACA CETATEANUL MOARE INAINTE SA RIDICE PENSIA,URMASUL ACESTUIA O VA PUTEA RIDICA PE ULTIMA LUNA?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 13:01, 6 Mai 2011
LEGE Nr. 263 din 16 decembrie 2010
privind sistemul unitar de pensii publice

Art. 120
(1) Sumele neîncasate de către pensionar, reprezentând pensia pe luna în care a avut loc decesul şi/sau, după caz, drepturi restante de pensie, cuvenite şi neîncasate până la deces, se plătesc soţului supravieţuitor, copiilor, părinţilor sau, în lipsa acestora, celorlalţi moştenitori, în condiţiile dreptului comun.
(2) Sumele prevăzute la alin. (1) pot fi solicitate în cadrul termenului general de prescripţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea prin mandatar a pensiei neincasate pe luna decesului mirceat55 mirceat55 Buna ziua, as dori sa stiu daca mandatarul mostenitorilor poate ridica de la Casa de Pensii pensia neincasata pe luna decesului de catre defunctul pensionar. ... (vezi toată discuția)
Pensie persoana decedata Doina-Mariana Doina-Mariana Pentru o persoana decedata pe data de 2 a unei luni se poate incasa pensia si indemnizatia cuvenita decedatului pe parcursul unei luni intregi ? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie militar rosica rosica Buna ziua,fiti amabili si spuneti-mi si mie ce acte trebuie sa iau pensia tatalui meu,care a lucrat in armata pe luna cand acesta a decedat?am intrebat ... (vezi toată discuția)