avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... returnarea taxei de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

returnarea taxei de prima inmatriculare

Buna ziua. Am o situatie mai ciudata, si anume : in iulie 2007, sotul meu a platit la finante taxa de prima inmatriculare, dupa 3 zile am inmatriculat-o la politie pe numele meu, intre timp am facut un contract de vanzare cumparare al masinii de la sotul meu catre mine.La 1 iulie 2008 am mers la finante pentru recuperarea diferentei de taxa , aprox. 750 euro, cei de la ghiseu mi-au spus ca nu se poate sa primesc ceva pentru ca pe chitanta este un nume, iar proprietarul masinii sunt eu , conform cartii de identitate a masinii. Am fost apoi la politie, domnii de acolo au spus ca masina s-a inmaticulat gresit, deoarece nu corespunde numele, dar oricum nu au cu ce sa ma ajute. Am citit normele de aplicare a hot. guvernului 50/2008 privind restituirea diferentei de taxe , si nu se specifica nimic cu privire la returnarea taxei daca masina a fost vanduta.La noi vanzarea - sa-i spun asa - s-a facut in familie, deci taxa tot noi am plati-o, masina tot a noastra este,nu am facut bisnita sau altceva, deci ar trebui sa ne recuperam diferenta.
Cine are aceeasi situatie cu a mea si cum a procedat?
Ce pot face in continuare?
Ce parere au specialistii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 21 Iulie 2008
dar vanzarea intre soti e interzisa prin lege...
pai sa inteleg ca detin ilegal masina? ar mai lipsi sa platesc vreo amenda sau sa mergem la inchisoare! glumesc.
puteti sa ma ajutati cu mai multe amanunte ,va rog !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Am vazut ca ai fost sa iti iei banii inapoi, poti sa imi spui si mie ce acte ti-au trebuit?
Multumesc
la cererea de restituire se anexeaza cf. hg 686/2008:
- in copie sau in original documentul doveditor al platii taxei speciale;
- copia cartii de identitate a vehiculului;
- copia certificatului de inmatriculare.
Tb sa prezinti si originalele pentru autentificare si pentru ca la calculul taxei se cere data primei inmatriculari a masinii ar fi bine sa prezinti si copia documentului din care reiese data primei inmatriculari a masinii (nu din romania), asta ca sa nu ti se stabileasca data inmatricularii cf og 50/2008 si a hg 686/2008
din cat imi aduc aminte, documentul doveditor al platii a fost predat in momentul cand am inmatriculat masina, si daca o copie nu am pastrat crezi ca se mai poate face ceva?

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina prin 2008 - 2009 - recuperare taxa dinumarin dinumarin Buna ziua, am cumparat o masina prin 2008 2009 am platit taxa vreo 3000euro ce documente imi trebuiesc sa imi pot recupera bani ..faza este ca nu cred ca mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Taxaauto Taxaauto Am imatriculat o mașină în martie 2016 , după câteva luni am vânduți, am înțeles că îmi pot recupera taxa chiar daca e vanduta, dețin copie a ... (vezi toată discuția)
Recuperarea dif de taxa de prima inatriculare sosow sosow Buna seara Dupa cum se stie legea taxei de prima inmatriculare a fost modificata. Acum cei ce am platit aceasta taxa inainte de noua lege putem recupera ... (vezi toată discuția)