avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Santaj politienesc
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Santaj politienesc

In timp ce ma aflam in autoturismul personal fara sa am macar motorul pornit dar cu intentia de a ma pune in miscare am fost abordat de un agent de circulatie care mi-a cerut actele.De buna credinta le-am inmanat agentului crezand ca vrea sa faca o verificare de rutina sa ma cunoasca, avand in vedere ca a fost detasat de curand(2-3luni)la noi in localitate.

Dupa verificarea actelor am fost chemat la masina acestuia pentru a sufla in etilotest.Considerand ca nu ne-am intalnit in calitate de agent-sofer am refuzat si in acelasi timp i-am cerut sa-mi arate ordinul de serviciu precum si legitimatia cu viza valabila.Dupa ce in prealabil am fost de acord sa dau o declaratie, am fost transportat pana in fata sediului politiei.Aici in urma unui telefon am refuzat de a mai da vreo declaratie comunicandu-le verbal acest aspect.

Dupa ce am parcurs pe jos cca 100 m de la sediu spre casa am fost ajuns din urma de 5 jandarmi care nu mi-au dat voie sa imi continui drumul.Dupa aprox. 15 minute in care dumnealor au recunoscut clar ca nu sunt acuzat de nimic si ca nu ma vor aresta sau incatusa am ajuns la concluzia ca singura varianta de scapa2re era sa sunla 112, fapt pe care l-am comunicat si lor .

Din acest moment, mai bine de 30 minute am fost victima lor.Am fost privat de libertate, cu toate ca am invocat dreptul de a nu da nicio declaratie.Am fost agresat fizic si verbal si dus cu forta la sediul politiei.Mi-a fost refuzata cererea de a primi un avocat motivand ca am calitate de faptuitor si nu beneficiez.Am fost santajat sa semnez un proces verbal de nepurtare a centurii de siguranta in schimbul eliberari mele.

Dupa ce am acceptat sa semnez acel proces verbal,agentul, ca un copil mic care si-a obtinut jucaria, mi-a ras in fata spunandu-mi ca acest PV este dovada clara ca am fost oprit in trafic si ca daca nu-i suflu in etilotest o sa-mi faca dosar penal.Am suflat.

Avand alcolemie 0.00 mi-au fost inapoiate actele si eliberat fara insa a mi se da si acel bon de la etilotest.La momentul de fata nu stiu sa se fi pornit vreo actiune impotriva mea, avand in vedere ca i-am anuntat ca le voi face plangere, ceea ce am si facut.

Am auzit ca niciun avocat nu se baga in chestii de genul decat cel mult cu numele si ca sa-ti ia banii dar ca sa te invete ceva, niciodata. Daca sunt si alte tipuri de avocati decat cei de la Vrancea si ma pot sfatui cu cate ceva le multumesc anticipat. Prin plangerea care am adresat-o parchetului militar nu doresc altceva decat reglarea atitudinii celor ce poarta haina statului.

Nu fi nepasator, maine poti fi chiar tu !
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:56, 8 Mai 2011
In parte aveti dreptate sa va exprimati nemultumirea impotriva atitudinii politistilor
Aveti confirmarea ca cele traite de dvs nu sunt singulare si ca sunt favorizate si prin atitudinea manifestata de o parte a categoriei pe care ati nominalizat-o
Totusi trebuie sa aflati ca avocatii care se respecta ,preiau cauze dificile ,complexe apeland la intreaga gama de circumstante necesare pentru solutionarea in favoarea clientului pe care il reprezinta
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
goe_07, utilizator
nu stiu daca o fi asa cum spui tu, au si ei probabil o varinta dar .....urat.. si ar fi si mai urat daca i.ai lasa in pace.. nu merita sa mai aiba un loc de munca. cel putin nu la MAI.
avocat vei gasi, este imposibil, sunt si multi cinstit si onesti si nu le place sa piarda. mai ales cand au dreptate si nu trebuie decat sa dovedeasca....iti dai seama ce fac aia care te refuza in cazul unuia care este si vinovat pe deasura.
Sunt alaturi de dv si va spun ca nici eu nu i-as ierta. Bine ar fi fost daca ati fi avut si un martor care sa va confirme aceste lucruri dar si asa nu va descurajati. Eu as mai face si o reclamatie adresata MAI care mai obisnuiesc sa mai faca si cate un control si verificari dupa astfel de reclamatii. Succes.
Am martori care pot sustine ca masina mea era parcata in acel loc cu cateva minute inainte de incident,
Martor care a fost abordat de agent in sensul de a depune o marturie mincinoasa impotriva mea si a refuzat,
Martor care a vazut cum am fost luat pe sus de jandarmi si caruia i s-a cerut sa semneze PV-ul in calitate de martor fara ca acesta sa aiba habar de ceea ce se intamplace de fapt.
Dv. spuneti ca ar trebui sa-i reclam pe cei in cauza la minister? sau ce reprezinta MAI in opinia Dv. ?
ionut12345 a scris:

nu stiu daca o fi asa cum spui tu, au si ei probabil o varinta dar .....urat.. si ar fi si mai urat daca i.ai lasa in pace.. nu merita sa mai aiba un loc de munca. cel putin nu la MAI.
avocat vei gasi, este imposibil, sunt si multi cinstit si onesti si nu le place sa piarda. mai ales cand au dreptate si nu trebuie decat sa dovedeasca....iti dai seama ce fac aia care te refuza in cazul unuia care este si vinovat pe deasura.


Va asigur ca la Vrancea toti avocatii sunt intr-o "buna colaborare" cu politistii judecatori si procurorii, si niciunul nu vrea sa se puna rau cu ei. In anumite momente beneficiaza si ei de clemente pt. un nepot, cumnat samd.

Alte discuții în legătură

Proces verbal contraventie Florin111 Florin111 Recent am avut o altercatie cu un agent de paza care mi-a refuzat accesul in magazin .Revenind in magazin ulterior dupa cca.30 de minute ,am fost abordat de ... (vezi toată discuția)
Ajutor! tanar batut in sectia de politie de catre politist Mari_S Mari_S Buna ziua, am nevoie, va rog, de pareri competente... in urma cu 3 zile fratele meu a fost cu un grup de prieteni prin oras si fara sa fie vinovat s-au trezit ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces verbal si refuzul platii amenzii la agentul constatator bam1988 bam1988 Buna ziua, Vin si eu cu o problema, deoarece doresc sa iau decizia corecta. Ieri, 10 Sept 2013, ora 19:35 am parcat neregulamentar in Cluj-Napoca, pe o ... (vezi toată discuția)