avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces verbal contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces verbal contraventie


Recent am avut o altercatie cu un agent de paza care mi-a refuzat accesul in magazin .Revenind in magazin ulterior dupa cca.30 de minute ,am fost abordat de un jandarm si un politist sa ma legitimez. Avand in vedere ca sunt client fidel al magazinului si in acel moment se aflau si vecini in incinta,jenat de situatie am cerut sa fiu legitimat in afara magazinului si sa fiu condus la sectie .Ajuns la sectie am predat buletinul la intrare si am fost consemnat in registru .Astazi am primit un proces verbal in care sunt sanctionat pentru 2 fapte : refuz de legitimare 200 lei si proferare de expresii jignitoare la adresa agentului de paza.Mentionez ca la momentul altercatiei politistul si jandarmul nu erau de fata,acestia au venit ulterior chemati de paznic eu neaflandu-ma de fata,iar amenda pe care am primit-o se bazeaza strict pe declaratiile paznicului. In procesul verbal scrie ca refuz sa semnez si se aduce un martor asistent .In momentul in care am fost in sectie nu se afla niciun martor asistent care sa-mi confirme refuzul .Fata de aceasta situatie vreau sa va intreb :
1.sub aspectul legalitatii procesului verbal poate fi acesta anulabil fiindca in loc de '' refuza sa semneze'' trebuia sa fie retinut ''nu este de fata '' ?

2.sub aspectul temeiniciei ,ulterior in aceeasi zi am depus o plangere impotriva agentului de paza pentru ca mi-a refuzat discriminatoriu accesul in magazin ,m-a insultat si m-a imbrancit la care astept raspuns. Este temeinic ca eu sa fiu sanctionat doar pe spusele paznicului cum ca as fi facut sau dres? Se poate sustine o aparare cum ca nu s-a avut in vedere, pentru echitatea sanctiunii si punctul meu de vedere ci s-au luat in considerare doar spusele paznicului ? Mentionez ca nu au fost martori oculari ai altercatiei ,aceasta avand loc in afara magazinului , ci doar poate cel mult inregistrari video .
Multumesc,stiu ca voi contesta sub plangere contraventionala !
Va rog sa raspundeti la puncte ,daca nu ,nu!

Va multumesc !

Florin

Raportează abuz

Alte discuții în legătură

Amendat si incatusat antin antin salut. am primit o amenda de 500 ron pentru asa zisa,,provocare de scandal,, am intrat intrun magazin,in care se afla doar vinzatoarea si o ... (vezi toată discuția)
Control ratb: refuzarea semnarii procesului verbal de contraventie yoyoyo2012 yoyoyo2012 Salutari,se da situatia: Un calator este prins fara abonament de controlori RATB care sunt insotiti de jandarmi,calatorul prezinta buletinul ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda Fanfan12 Fanfan12 Am fost oprit de catre un echipaj de politie si legitimat. (mergeam pe trotuar cu inca 2 persoane noaptea pe la 3). Politistii erau intr-un logan gri fara ... (vezi toată discuția)