avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare amenda

Am fost oprit de catre un echipaj de politie si legitimat. (mergeam pe trotuar cu inca 2 persoane noaptea pe la 3). Politistii erau intr-un logan gri fara inscriptiile politiei. Ne-au legitimat si au pleacat, insa in timpul legitimarii i-am rugat sa imi spuna cum se numesc, iar ei au refuzat pe motiv ca mi-au spus o data atunci cand s-au dat jos din masina. Dupa legitimare au plecat, iar au am scos telefonul si le-am facut o poza, moment in care ei au oprit masina si s-au intors la mine au zis ca mergem la sectie. Nu m-am opus, nu am fost recalcitrant insa domnul mi-a pus catusele si m-a bagat in masina desi i-am spus ca nu este nevoie de asa ceva. La sectie am stat cu catusele tot timpul cat agentul a scris PV. Mi-au dat jos catusele doar cand a trebuit sa semnez procesul. Motivul a fost tulburarea linistii publice. Desi dupa leigitmare ei au plecat. S-au oprit si m-au dus la sectie doar pentru ca le-am facut poza la masina. Tin sa mentionez ca pe celelalte doua persoane nici macar nu le-a bagat in seama cand m-au dus doar pe mine la sectie. Nu am semnat nici procesul verbal si acum vreau sa fac o contestatie. Am citit pe internet ca daca nu semnez PV politistul are nevoie de semnatura unui martor ocular ( la ora aia doar eu si celelalte doua persoane mai eram pe strada) si bineinteles ca nu are nicio alta semnatura pe proces.
Intrebarea mea ar fi..am sanse sa mi se anuleze amenda? Plangerea pe care o voi face va trebui sa fie semnata si de catre martor (una din cele doua persoane cu care eram) sau trebuie doar sa mentionez o persoana? Din punctul meu de vedere a fost un abuz pentru ca nu m-am impotrivit nici macar un moment si ei nu au vrut sa se ligitimeze cand i-am rugat de nenumarate ori.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 07:29, 9 August 2015
Plangerea nu trebuie semnata decat de dumneavoastra. Persoanele care au fost de fata la eveniment pot fi propuse ca martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda deranjarea linistii publice annitha annitha ce se poate face daca ai primit o amenda pt deranjarea linistii publice,fara sa fi comis aceasta fapta,printr-un proces verbal trimis prin posta,proces ... (vezi toată discuția)
Legitimare refuzata, amenda fara vina IstvanBako IstvanBako Buna ziua. Azi am fost oprit in Cluj Napoca de politia rutiera pe strada Dorobantilor. Motivul este: \\"Neacordare de prioritate a pietonilor\\". Eram ... (vezi toată discuția)
Amenda radar oanaelena oanaelena am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus ... (vezi toată discuția)