salut.
am primit o amenda de 500 ron pentru asa zisa,,provocare de scandal,,
am intrat intrun magazin,in care se afla doar vinzatoarea si o persoana angajata la o firma de paza ,pe care o cunoasteam din copilarie si lam intrebat ,,daca si-a schimbat nevasta,, eu fiind sub influenta alcoolului dar nu in stare avansata de ebrietate,,.In acel moment respectiva persoana m-a lovit si am cazut in magazin.Mi-am revenit in ambulantza cind ma intreba asistenta ca ce am patit.
Am primti o amenda de 500 ron pe care am contestato insa vreau ceva lamurisi si sprijin legislativ pentru:
-amenda s-a facut in data de 22.aprilie.2011
-legea 61/1991 are ultima republicare in Monitorul oficial in 31.01.2011
-incadrarea faptei este facuta gresit dupa L.61/1991 rep pina la data modificarii.iar POLITISTUL nu avuse timp 4 luni sa-si insuseasca aceasta modificare zicaind el ca din obisnuinta a incadrat gresit.
* in referatul politistului se spune ca :
-----vinzatoarea a declansat butonul de panica si astfel a venit agentul de paza care era in magazin in momentul intrarii mele
-----------ce act trebuie sa cer in instanta sa prezinte agentul respectiv care este si martor asistent in incheierea PV de contraventie ca interventie la butonul de panica?
----In pv scrie ca la ora 16,40 am provocat scandal atit la magazin cit si la spital cu medicul de garda
----------- la aceeasi ora nu se putea face scandal in doua locuri diferite,,,DAR...se sustine in REFERATUL POLITISTULUI ca am fost violent ,eu sint o persoana cu o interventie chirurgicala la un picior,nu mai pot folosii genunchiul.,si ca urmare a violentei mele fizice si verbale ,medicul de garda a REFUZAT SA-MI ADMINSITREZEA CALMANTE SI TINEREA SUB SUPRAVEGHERE MEDICALA.FIIND NEVOIT POLITISUL SA MA INCATUSEZE SI SA MA TRANSPORTE LA DOMICILIU
------------MANUALUL DE BUNE PRACTICI ALE POLITISTULUI SPECIFICA MODALITATEA DE INCATUSARE SI IN CE CONDITII dar oare nu se gasea alta modalitate de a fi imobilizat?erau DOI politisti si Ag de la firma de paza ,ERA musai incatusarea? sau s-a facut un abuz?O persoana de 60 kg era periculoasa in fata la doi politisti si un agent de paza?sau punea in pericol viata pesoanala sau a celor din jur? DACA NU CUNOSTEA MODIFICAREA LEGII 61/1991 REP.ATUNCI NU CUNOSTEA NICI BUNELE PRACTICI.
--==== INTIMPINAREA ipj---arata ca PV s-a incheiat cu respectarea art 16 pct 7 si art 17 din OG nr 2/2001 aprobata de L ne 180/2002,ca fapta a fost savirsita cu vinovatie iar ca atare sanctiunea aplicata este temeinica .solicita ca martor in proces agentul de paza.
in consecinta eu trebuie sa dovedesc ca agentul de paza nu a fost chemat la BUTONUL DE PANICA,ca nu am facut scandal in magazin si la spital insa ,ca oi fi fost agresiv verbal cu injurii e posibil dar fizic nicidecum.
a facut politistii greseli in comportament prin incatusare?nu cunosteau actul normativ la zi? .
cu multumiri .Antin.