avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SOCIETATE COMERCIALA PROTECTIE SI PAZA????!!! DE CE ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SOCIETATE COMERCIALA PROTECTIE SI PAZA????!!! DE CE MAI PLATESC IMPOZIT??

Buna ziua,
Sunt adminstratorul unei societati comerciale care detine mai multe magazine si localuri.Ma intalnesc cu urmatoarea problema.

In cele doua baruri care le detin au loc tot felul de scandaluri si nu am nici un fel de ajutor de la potitie.
Intr-o seara 2 indivizi au facut scandal si mi-au amenintat barmanul.Barmanul m-a sunat si eu la randul meu am sunat la politie (nu la 112) . Polititistii mi-au spus ca nu pot sa vina sa ma ajute ca trebuie neaparat sa-mi angajez o firma de protectie si paza.Ei nu sunt datori sa-mi faca mie paza in local. Ok am zis dar daca infractorii continua sa sparga si sa faca scandal ce fac? "Ei bine veniti maine la politie si depuneti plangere" mi-au zis politistii.

Intrebarile mele sunt :
1. Asa este legea? Trebuie sa-mi asigur paza singur....pai atunci la ce mai platesc impozit.....a doar sa-mi ia permisul daca merg cu viteza....
2.Daca infractorii au scos arma alba (un cutit ) in local si mi-au spart si un geam...se incadreaza doar la distrugere ??...(asa mi-a zis politia)
Va multumesc mult astept sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Razvan Ditescu , Consilier juridic 10:54, 31 Octombrie 2010
Toate spatiile comerciale trebuie fie prevazute cu sistem antiefractie sau televiziune cu circuit inchis ( legea 333/2003 ).

Va recomand contactarea unui firme de paza si protectie in vederea montarii unui sistem antiefractie si panica, cu transmisie catre un dispecerat. In acest fel in cazul unui scandal intre clienti dumneavoastra sau angajati se poate apasa butonul de panica. De restul ar trebui sa se ocupe firma de paza si protectie.
Este infractiune neasigurarea ordinii in localul dumneavoastra Cf Lg 61/1991 actualizata.

Art. 1indice1. - (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava, urmatoarele fapte:
......

3. neasigurarea de catre responsabili sau patroni, prin personal propriu ori specializat, a ordinii publice in localuri publice, hoteluri, moteluri, campinguri, cluburi, pensiuni, discoteci si in alte locuri de distractie sau de agrement pe care le conduc, precum si refuzul acestora de a acorda sprijin organelor in drept pentru restabilirea in locurile respective a ordinii publice sau pentru luarea masurilor impotriva persoanelor care au incalcat legea;

Grysnico a scris:


... precum si refuzul acestora de a acorda sprijin organelor in drept pentru restabilirea in locurile respective a ordinii publice sau pentru luarea masurilor impotriva persoanelor care au incalcat legea;



Asigurarea ordinii o poate face un serviciu de paza si protectie. Insa acestia nu sunt organe de drept, nu au dreptul sa foloseasca forta, in timp ce politia o poate face.
Deci fie d-voastra fie serviciu d-voastra de ordine este obligat sa sprijine “ORGANELE DE DREPT” pentru restabilirea ordinii.
Deci politia are obligatia sa vina sa restabileasca ordinea publica nu serviciul de paza si protectie.
Sunati domne la 112 si nu le mai dati ocazia militenilor sa faca misto de cetateni. Pentru prinderea recalcitrantilor e necesar o interventie rapida si asta clar nu se va intampla daca va bazati pe militeni. Sugerez contractarea unei firme de paza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatie uniplust uniplust Caut legea privind obligativitatea angajarii unui om de ordine la un bar care functioneaza de la ora 8 la 22. Stie cineva unde o gasesc? (vezi toată discuția)
Paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti fac dosar penal ContSters55557 ContSters55557 este adevarat ca o societate este obligata prin lege sa-si angajeze agenti de paza de la societati specializate de paza care sa fie calificat profesional, ... (vezi toată discuția)
Am sunat la 112 ptr o urgentă fiind lovit de prietenul meu ulterior ... Ioana mara Ioana mara Am sunat la 112 ptr o urgentä fiind lovit de prietenul meu ulterior am fäcut plängere a doua zi am apärut in ziarul local pe toate grupurile are poltita ... (vezi toată discuția)