avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... amendare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

amendare asociatie

Presedintele asociatiei noastre a fost amendat de catre, politia de sector,cu suma de 2000 lei conform art. 52 lit.E ; art.60 lit.F;art.61 lit.B, din Legea 333/2003 .Mai e mentionat in procesul verbal ca ''nu s-au luat masuri de paza cu persoane,sistem alarma,buton de panica,camera de luat vederi''.

Mentionez ca ferestrele camerei unde functioneaza asociatia de proprietari sunt asigurate cu grilaje metalice iar usa de acces este metalica + grilaj metalic.

Ca martor la intocmirea prosesului verbal a fost trecut administratorul asociatiei facandu-se mentiunea ca ''contravenientul'' nu a fost de fata.Procesul verbal i-a fost trimis prin scrisoare recomandata acasa la presedinte.

Fata de situatia de mai sus mentionata daca ma putei ajuta cu vreun sfat; sa plateasca amenda ?? ;i s-a mai intamplat cuiva, de la vreo asociatie de proprietari, sa ia amenda ptr. cele mentionate in art. de lege mentionate mai sus ???
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
elevic, utilizator
Cel mai recent răspuns: elevic , utilizator 07:56, 2 Mai 2010
Este pentru prima oara cand aud asa ceva...., insa daca temeiul de drept este cel ce reprezinta dispozitiile cu privire la paza si tote celelalte...atunci prsedintele asociatiei este bun de plata....
Oricum angajati un avocat sa vada procesul-verbal de contraventie poate gaseste elemente de nulitate absoluta si in contesta.
Cu un avocat bun il poate contesta si avea castig de cauza, mai ales ca martorul ce a semnat p.v. este administratorul.....
Procesul verbal a fost intocmit pe data de 28.04.2010 dar se mentioneaza ca constatarile au fost facute in data de 22.04.2010 ora 11:50. De ce nu a incheiat procesul verbal in ziua constatarii???
Domnule nu am auzit.Insă polițistul de proximitate a venit de cateva ori și
a atras atenția cum și ce să facem.Avem șansa ca la parterul blocului
avem CEC-ul.La intrarea in bloc avem interfon cu video(incă neracordat la
o firmă de pază).Am gandit că trebuie să ai un sistem cat de cat de pază
dar investiția este mare .(cel puțin de moment)
De ce nu a incheiat in aceasi zi p.v.?
Pai sa vedem...poate nu avea tipizatul la el,..poate intre timp astepta o mica atentie ....poate nu stia prev.legii 333/2003..adica articolele...52,60,61...?
Cred ca plitistul ar fi singurul in masura sa spuna de ce....
Va recomand sa contestati pv. poate gasiti pe cineva sa va monteze un sistem de supraveghere simplu si o alarma cu buton de panica..... si sa va emita o factura ulterior incheierii pv. Puteti sa faceti si dvs. cum a procdat el cu incheierea pv..., nu? Raspundeti cu aceiasi moneda.
Oricum va tebuieun avocat sa va conceapa contestatia, sa o intemeieze in drept in raport de motivele invocate,respectiv de netemeinicie..daca elemente de nulitate nu se gasesc...si probara prin inscrisuri si martori a celor sustinute in anularea pv. si exoneraea de la plata amenzii.
Succes!
Din cate inteleg eu ceea ce a facut politistul e perfect legal.Problema la asociatia noastra de fapt e......administratorul(martorul din PV) care e in functie din 2001,iar presedintele asociatiei e in functie de 3 luni.In acest timp cu ajutorul unui nou cenzor au descoperit foarte multe nereguli din partea administratorului,care nu are nici atestat din partea primariei (serviciul specializat al primariei timitand adresa in acest sens), si vazand ca i se pregateste ''debarcarea'' a inceput cu lucrari de genul acesta.Cum d-zeu din 2003 pana acum nu s-a seziat politia ca suntem in afara legii??? De ce nu s-a dat un termen de ''intrare in legalitate''??? Teoretic nu ar fi trebuit ca din partea administratorului care e si casier si contabil sa se gaseasca o adresa catre presedintii care s-au perindat la conducerea asociatiei ca nu i se asigura securitatea conform legislatiei ?????
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Mai 2010
elevic, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 333/2003 actualizata cu 40/2010 predescughe predescughe La o asociatie de proprietari s-a trimis o informare in sensul ca la sediul asociatiilor de proprietari si in incaperile in care se incaseaza bani trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Neclaritate adibarbu27 adibarbu27 buna ziua! am o problema si as avea nevoie de ajutor. am un magazin la tara, si acum 2 zile am avut control de la politia locala care au vrificat daca am ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa sistem alarma la birou prezentare adelina prada adelina prada buna ziua. in urma cu 2 saptamani, am avut control de la politie la biroul de prezentare al firmei, unde specific ca nu am decat mostre care nu pot fi vandute, ... (vezi toată discuția)