avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda lipsa sistem alarma la birou prezentare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda lipsa sistem alarma la birou prezentare

buna ziua. in urma cu 2 saptamani, am avut control de la politie la biroul de prezentare al firmei, unde specific ca nu am decat mostre care nu pot fi vandute, si in rest chestii de birou...
calculator, birou, fax si atat.
am primit amenda de 2000 lei din cauza lipsei sist alarma, conf legii 333/08.iulie 2003, art 3 aliniat 3
"La unităţile unde nu este posibilă realizarea unui sistem de pază organizat,
conducătorii acestora sunt obligaţi să execute împrejmuiri, grilaje, obloane, încuietori
sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarmă sau alte asemenea mijloace necesare
asigurării pazei şi integrităţii bunurilor
"

se poate contesta in instanta aceasta aberatie?
dupa parerea mea, acest aliniat nu impune ci propune, deci nu sunt necesare toate sistemele de paza ci doar unele. daca imi fac grilaj de protectie e suficient?
pot contesta amenda si sa am castig de cauza?
nu ar fi fost normal ca politistii sa isi faca treaba si sa ma informeze intai, apoi daca nu ma conformez sa ma amendeze?
multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR , Avocat 00:28, 15 Noiembrie 2009
1. Legea 333/2003 actualizata:
ART. 67
Impotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a carei raza teritorială s-a săvârşit contravenţia.

Contestati, aratati ca sanctiunea este prea aspra,etc si solicitati in temeiul OG 2/2001 anularea p.v. de sanctionare cu exonerarea de la plata amenzii iar in subsidiar, înlocuirea amenzii cu sanctiunea avertismentului.Poate reusiti...:)

2.Politia si-a facut treaba si v-a controlat, este obligatia dvs. sa cunoasteti si sa aplicati legislatia in domeniu, potrivit Legi 333/2003:
ART. 2
(1) Ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unităţi, sunt obligate sa asigure paza acestora.

3.Problema cu grilajul in loc de sistem de alarmare, respectiv utilizarea alternativa a unuia dintre sistemele de paza enumerate, este de discutat tot cu politia, ca sa nu va treziti din nou cu o amenda.:stunned:
O problema asemanatoare s-a discutat in sectiunea "Societati comerciale”, subiect: L 333/2003, pg 2.
Cred ca ar trebui sa contestati in instanta acest P.V. si amenda – politaii dau dovada unui exces de zel iesit din comun (in a face tot posibilul sa aiba mai putin de lucru)... si e putin probabil sa va ia in seama argumentele... Poate ar fi bine sa vorbiti cu un sef al politailor...
In lege nu mi se pare ca exista obligatia montarii unui sistem de alarma, ci obligatia de a lua masuri de securitate. Dar, cine sunt sa inteleg ce vrea, de fapt, legiuitorul?! B-)
Am mai scris: cu sau fara acest sistem, hotii intra, daca vor – metode de anihilare a sistemelor de alarma exista suficiente... Dar daca intra hotii la cei care nu au sistem... se aleg proprietarii si cu amenda...
Din pacate, cei de la sectia "Sisteme si Paza” au pornit "campania” de amendari inca de prin 2007-2008... Si mai pretind si siteme performante. Ideea este ca se dau amenzi "pe banda” in baza acestei legi - deh, buget minim...
Da, ar fi trebuit sa va avertizeze mai intai – am inteles ca in unele judete au trimis notificari scrise cu privire la aceasta "obligatie” de montare alarme.
Citez din lege:
Potrivit Legii 333/2003, administratorii societăţilor comerciale au obligaţia de a lua măsuri de protecţie a bunurilor inclusiv prin montarea unui "sistem de alarmare împotriva efracţiei compus din: centrală de comandă şi semnalizare optică şi acustică, detectoare de prezenţă, antişoc şi acustice, butoane şi pedale de panică, control de acces şi televiziune cu circuit închis cu posibilităţi de înregistrare şi stocare a imaginilor şi datelor, de natură să asigure o protecţie corespunzătoare obiectivelor şi persoanelor” – un sistem scump. Unul cu numai doi senzori de miscare e cam 700 lei...
atunci de ce nu iti lasi bunurile din societate afara ( daca tot nu este nevoie sa asiguri obiectivul impotriva efractiei) ....si daca le fura cineva unde te duci?..........la politie, nu?........adica tu sa stai nepasator si politia sa iti caute bunurile, nu?............. ca dhe sunt bunurile tale. Mai bine iti asiguri obiectivul cu sistem de alarmare ca politia stie ce spune si asta nu o spune de dragul de a te pune la cheltuiala . Chiar daca in lege prevede si alte mijloace prin care iti poti asigura obiectivul, din toate aceste mijloace cel mai avantajos este sistemul de alarmare, deoarece nu exista timpul necesar pentru infractor sa sparga deoarece incepe sa sune plus ca descurajeaza pe infractor. decat grilaje metalice care pot fi usor inlaturate de infractori mai bun este sistemul de alarmare . Acum o sa spui ca si sistemul de alarmare poate fi anihilat de infractori cu toate ca este foarte greu .........dar daca gandesti asa de ce mai vrei sa traiesti ca tot ai sa mori odata ............respecta sfaturile organelor de politie ca ei sunt singuri care se confrunta cu diferite moduri de operare si cunoaste cel mai bine situatia operativa ........asa ca nu mai comenta degeaba
Din cate stiu prima data trebuia sa primesti un avertisment de la politie, in vederea achizitionarii unui sistem antiefractie in nici un caz direct amenda. Lucrez in domeniul pazei si protectiei, am avut clienti care au scapat de aceasta amenda in urma achizitionarii unui sistem antiefractie de la magazine tip carrefour. Desi eficienta acestora este aproape nula.

Pentru mai multe detalii iti stau la dispozitie.
ptr bobita 222.
pentru informarea ta, vreau sa stii ca am lasat mostre afara pe parcurisul noptii si unele chiar au disparut, dar nu am facut plagere la politie, deoarece e vina mea.
faptul ca tu, cu aberatiile tale, pretinzi ca eu, care nu am lucruri de valoare in punctul de prezentare, sau lucruri care nu pot fi folosite de un hot, sa investesc poate 30% din valoarea materialelor din birou intr-o amarata de alarma, spui aberatii, cu tenta de ironie.
ideea e ca atata timp cat legea nu ma obliga, si eu imi asum anumite riscuri, cu ce drept vine politia si ma amendeaza?
da, stiu lipsa de fonduri.

Alte discuții în legătură

Sisteme de securitate camia_bobo camia_bobo am montat un sistem de alarma unui prieten care are un mic magazin alimentar. recent la un control al politiei din localitate i s-a spus ca nu este legal ce am ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Am un magazin mixt in zona rurală pe if. am nevoie de camere ... Alex Lucian Alex Lucian Am un magazin mixt in zona rurală pe IF. Am nevoie de camere de supraveghere? (vezi toată discuția)