avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sisteme de securitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sisteme de securitate

am montat un sistem de alarma unui prieten care are un mic magazin alimentar. recent la un control al politiei din localitate i s-a spus ca nu este legal ce am facut si ca mi se intocmeste dosar penal. sistemul a fost montat in 2002.iar politia a venit abia acum. este normal?
Cel mai recent răspuns: alex d , utilizator 01:02, 17 Octombrie 2009
Ha ha ha ..dosar penal..pt? In Codul Penal pt ceea ce ati facut dvs. nu e incadrare...
Daca sistemul de alarma nu este legal, poate acest lucru se sanctioneaza la Lg. 333/1999.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2009
Blasim, utilizator
politia zice ca s-a aprobat o lege in 2003 dupa care montarea de sisteme de securitate fara autorizatie este infractiune
In primul rand imi cer scuze, legea e din 2003, nu din 1999 cum am scris eu. Lg.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.
Daca ne raportam la aceasta lege, nu trebuie sa va faceti probleme: fapta s-ar putea incadra la art. 58, dar este prescrisa, daca sistemul a fost instalat in 2002. Termenul de prescriptie este de 5 ani, asa ca au vanit putin cam tarziu.
Totusi, cum au stabilit ca dvs ati instalat acel sistem de alarma. Vi s-a emis factura in acest sens ?
[ link extern ]
pai cel caruia i-am montat este un prieten. nu a fost o afacere sau ceva de genul asta. politistii au intrebat si el li-a spus cine a montat sistemul. nu a crezut ca pot aparea asemenea probleme, mai ales ca a avut cateva spargeri inaite si politia nu a ajuns la nici un rezultat cu cercetarile si acum spun ca tot el a gresit. ca la noi la nimenea.....
Si patronul are o vina. Conform legii de mai sus, orice societatea este obligata sa-si protejeze bunurile intr-un fel si si mie mi asa mi se pare normal. Evident, de aici si pana a sanctiona o societate, care tocmai a fost sparta, cu amenda contraventionala, ar trebui sa fie drum lung.
Oricum, legat de problema dvs, raspunderea penala este prescrisa, asa ca nu aveti dc sa va mai faceti probleme.

Alte discuții în legătură

Autorizatie instalare sisteme supraveghere nastase.cris nastase.cris As dori sa stiu daca pot sa obtin autorizatie de instalare/intretinere sisteme de supraveghere video, fiind persoaneca fizica autorizata (PFA). Am absolvit ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Coduri caen pt mai multe domenii de activitate... alintel alintel [quot]Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce coduri caen trebuie pt urmatoarele activitati (daca sunt activitati care se pot cumula pe un singur cod caen) : 1. ... (vezi toată discuția)