Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce coduri caen trebuie pt urmatoarele activitati (daca sunt activitati care se pot cumula pe un singur cod caen) :
1. vanzari alarme, camere supraveghere, dvr-uri, brate porti, interfoane case... (cam tot ce tine de elementele de scuritate) ON-LINE
2. vanzari alarme, camere supraveghere, dvr-uri, brate porti, interfoane case... (cam tot ce tine de elementele de scuritate) in spatiu comercial
3.prestari servicii : montaj brate porti, interfoane case
4.prestari sevicii: realizare instalatii electrice
5.prestari servicii : montaj camere supraveghere
6.:prestari servicii: montaj alarme
8020 - Activităţi de servicii privind sistemele de securizare Această clasă include:
-monitorizarea sau supravegherea de la distanţă a sistemelor electronice de alarmă, cum ar fi alarmele antiefracţie şi de semnalizare a incendiilor, inclusiv instalarea şi întreţinerea lor
-instalarea, repararea, reconstruirea şi reglarea dispozitivelor de blocare mecanice sau electronice, a safe-urilor şi caselor de bani în vederea monitorizării ulterioare (inclusiv de la distanţă)
Unităţile care desfăşoară aceste activităţi se pot angaja de asemenea în vânzarea sistemelor de securizare, a dispozitivelor de blocare mecanice sau electronice, a safe-urilor şi caselor de bani
Această clasă exclude:
-instalarea sistemelor de securizare, cum ar fi alarmele antiefracţie şi de semnalizare a incendiilor, fără monitorizarea ulterioară, vezi 4321
-vânzarea cu amănuntul a sistemelor electrice de securizare, a dispozitivelor de blocare mecanice sau electronice, a safe-urilor şi caselor de bani prin magazine specializate, fără servicii de monitorizare, instalare sau întreţinere, vezi 4759
-consultanţă în probleme de securizare, vezi 7490
-activităţi de ordine şi siguranţa publică, vezi 8424
-asigurarea serviciilor de multiplicare a cheilor, vezi 9529
1.Se poate si un cod pt vanzarea on-line??
2.Si inca o intrebare : este vreo problema daca am codul 8020, insa nu voi solicita autorizatii pt montaj sisteme de securitate la organele de politie (lg.333/2003) pt ca o sa ma axez pe clienti persoane fizice care nu necesita proiectare?
3.Aveti idee daca si montarea camerelor de supraveghere intra sub incidenta lg 333/2003 (Nu ma refer la alarme pt ca acolo trebuie sigur proiect avizat de politie) ? Oare am voie sa montez camere de supraveghere la PJ fara a avea probleme cu IPJ-ul atat eu ca firma ce presteaza un serviciu cat si societea unde se monteaza ???? Aici am o mare dilema pt ca am intalnit in forum o groaza de opinii pro si contra in egala masura si nu stiu ce sa mai cred (unii spun ca si o societate IT poate monta camere fara avizul IPJ si nu stiu ce sa mai cred).