avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda lipsa sistem alarma la birou prezentare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda lipsa sistem alarma la birou prezentare

buna ziua. in urma cu 2 saptamani, am avut control de la politie la biroul de prezentare al firmei, unde specific ca nu am decat mostre care nu pot fi vandute, si in rest chestii de birou...
calculator, birou, fax si atat.
am primit amenda de 2000 lei din cauza lipsei sist alarma, conf legii 333/08.iulie 2003, art 3 aliniat 3
"La unităţile unde nu este posibilă realizarea unui sistem de pază organizat,
conducătorii acestora sunt obligaţi să execute împrejmuiri, grilaje, obloane, încuietori
sigure, iluminat de securitate, sisteme de alarmă sau alte asemenea mijloace necesare
asigurării pazei şi integrităţii bunurilor
"

se poate contesta in instanta aceasta aberatie?
dupa parerea mea, acest aliniat nu impune ci propune, deci nu sunt necesare toate sistemele de paza ci doar unele. daca imi fac grilaj de protectie e suficient?
pot contesta amenda si sa am castig de cauza?
nu ar fi fost normal ca politistii sa isi faca treaba si sa ma informeze intai, apoi daca nu ma conformez sa ma amendeze?
multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR , Avocat 00:28, 15 Noiembrie 2009
Cred ca se va ajunge si in cazul acestor amenzi – ca la PV scrise de politaii de la circulatie – in instanta.
Inteleg ca oamenii trebuie sa isi protejeze bunurile, dar… totusi: sa ai paznic platit si sa-ti ceara sistem de alarma? E cam exagerat si o eventuala amenda ar fi anulata in instanta (cheltuielile de judecata fiind suportate de stat, adica de toti cei care contribuie cu taxe si impozite). Dovedesc exces de zel cand e vorba sa incaseze amenzi, dar ii dor salele cand e vorba sa gaseasca infractori. Bine ca nu ne amendeaza si pt ca nu reusim sa gasim – in 30 de zile – hotii care ne-au anihilat sistemul de alarmare si ne-au jefuit. Ca ei nu prea ii gasesc…

In plus: ce diferenta este ca-mi intra hotul in casa ori in magazin? Adica, politia nu cerceteaza furtul daca nu am sistem de alarma? Adica, ar trebui sa montez si la casa – pt a nu ma amenda? Apoi, daca imi cumpar sistemul si il instaleaza vecinul care se pricepe de ce ar fi ilegal? Sau, poate il monteaza proprietarul care se pricepe – de ce sa dea bani si pt instalare? Doar pt ca nu are “atestat”? Ca nu se ocupa cu instalare sisteme de alarma…
Vreau sa ma duc la sectie oricum sa lamuresc acolo problema.Dar nu prea am avut timpul necesar sa rezolv aceasta problema care ma intrigat foarte mult. Am m-ai avut un dosar pe rol cu administratia financiara unde m-am batut cu ei si i-am castigat chiar acum 1 luna , am bagat si cheltuieli de judecata 1000 lei care au fost acceptati de instanta si am facut urgent executare pe contul lor de trezorerie si i-am incasat in 3 zile. Nu-mi venea sa cred cat de repede a mers totul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sisteme de securitate camia_bobo camia_bobo am montat un sistem de alarma unui prieten care are un mic magazin alimentar. recent la un control al politiei din localitate i s-a spus ca nu este legal ce am ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Am un magazin mixt in zona rurală pe if. am nevoie de camere ... Alex Lucian Alex Lucian Am un magazin mixt in zona rurală pe IF. Am nevoie de camere de supraveghere? (vezi toată discuția)