avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ajutor inregistrare marca de la distanta
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ajutor inregistrare marca de la distanta

Buna ziua,

Cineva cu experienta poate ma ajuta: Vreau sa inregistrez o marca verbala pentru o singura clasa. Am inteles ca se poate depune cererea si prin posta cu confirmare de primire.

Cum fac cu taxele? Pot plati spre exemplu cu un singur OP taxa de inregistrare de 36 lei + taxa de examinare de 396 lei. Mai exista alta taxa (in afara de cea de eliberare a certificatului de la sfarsit)?

Inca ceva: am mai inregistrat o marca insa direct la ei. Am specificat atunci clasa de la nisa cat si o descriere (la punctul 10). Exista o descriere standard pe care sa o scriu? Atunci cei de la OSIM mi-au schimbat clasa si descrierea fara acodul meu si m-au si taxat pentru asta. E normal asa ceva? Cum fac sa nu se mai repete?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 13:53, 9 Mai 2011
Puteti suna oricand la OSIM pentru a afla exact cum sa faceti plata.

In legatura cu clasificarea, din moment ce marca se inregistreaza pentru produsele sau serviciile dorite, clasificarea de la Nisa nu are decat rol orientativ. Din Regulamentul de aplicare a legii 84/1998


(2) Produsele si serviciile nu pot fi considerate ca asemanatoare pe motiv ca figureaza in aceeasi clasa si nici nu pot fi considerate ca fiind diferite, pe motiv ca figureaza in clase diferite ale "Clasificarii de la Nisa".


Probabil v-au taxat suplimentar pentru ca serviciile scrise se puteau incadra la mai multe clase.
Stiu ca pot suna la OSIM insa eu am intrebat pe forum. Asa eu sun la OSIM, si ma lamuresc. Cine are aceeasi problema suna iar la OSIM. Daca ati fi raspuns la intrebare, adica daca ati fi stiut raspunsul si l-ati fi scris aici, pentru cine are aceeasi problema este mult mai comod sa gaseasca solutia.

Acum la punctul 10 din formular am scris:
5 - Suplimente alimentare

Ce interpretare ar putea sa-i mai dea ca nu vreau reclasificare? Cred ca este destul de clar. Ce parere aveti?

Acum daca tot ati deschis discutia: daca are rol orientativ atunci ce rost mai are? Eu inregistrez marca 'AVOCATNET' la clasa 5 si dv. inregistrati la clasa 6. Asta inseamna ca putem avea aceeasi marca la produse similare?
La subiect, suplimentele alimentare sunt un bun exemplu de incadrare la mai multe clase, situatia lor nu e clara. Unele jurisdictii (tari) clasifica (unele) suplimente alimentare ca medicamente, altele ca hrana. In plus, Clasa 5 mentionata de dvs. include doar "substanţe dietetice de uz medical", prin urmare exista substante dietetice (adica suplimenti alimentari) de alt fel. Recomandarea internationala catre statele membre ale Conventiei de la Nisa pare sa fie clarificarea destinatiei produselor, sau in caz contrar de a le include la clasa 5, plus clasele alimentare (29-32). De curiozitate, pe dvs unde v-au incadrat?

Daca scrieti doar "substanţe dietetice de uz medical", n-are trebui sa aveti probleme. :)

In legatura cu a doua intrebare, asta spuneam si eu, a doua marca poate fi anulata daca este eliberata pentru aceleasi produse si servicii, chiar daca clasificarea s-a facut gresit la OSIM (ma refer la art 6. alin 1 lit a) din Legea 84/1998). Clasificarea de la Nisa este orientativa (desi da arareori gres), legea vorbeste de "produse sau servicii identice".
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
eumarian, utilizator
Pai tocmai asta e chestiunea ca pe certificatul de inregistrare a marcii scrie simplu 5 - Suplimente alimentare.
Initial scrisesem la fel si mi s-a incadrat in mai multe clase. Am trimis pe cineva sa le spuna ca daca la 5 am cerut sa-mi ramana doar la 5 si daca domnii doresc sa plateasca ei restul de clase. In final a trebuit sa platesc reincadrarea; deh asa e birocratia; altfel nu mi-o inregistrau.

Si revin cu intrebarea: daca lor li se pare ca nu e incadrata bine eu trebuie sa platesc chiar daca nu sunt de acord? Cat de normala e aceasta practica?

Sau la punctul 10 scriu simplu '5' fara descriere? E posibil asa ceva?
Maine oricum sun sa-i intreb dar vreau sa stiu si pareri.

De ce nu se face ca la domenii la rotld? Scriu marca on-line, o platesc direct cu cardul si se activeaza daca e libera. Si la clase sa fie niste checkbox-uri. Cer prea mult? Cand expira sa-mi trimita un e-mail sa le mai donez niste bani.

Suntem la nivelul la care bazele de date se pot verifica automat in cateva secunde. Practic ce este cercetarea documentara asa scumpa? Cauta cineva in niste baze de date care sunt oricum afisate public.
Teoria este urmatoarea: aveti dreptul de a proteja marca pentru anumite produse si servicii (adica un text de descriere). Pentru a putea usor verifica preliminar daca mai exista marci deja inregistrate si pentru a avantaja la pret cei cu marci de aplicabilitate mai stricta, legea confera OSIM dreptul de a va incadra cererea in respectivele clase.

Daca OSIM zice ca ce vrei se incadreaza in 10 clase, asa ar trebui sa ramana, altfel s-ar considera ca renuntati la o parte din produsele sau serviciile acoperite de descrierea text. Altfel as putea sa inregistrez marca pentru "clasa 3-chestii" cu 300 de lei, care e nepermis de general.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
eumarian, utilizator

Alte discuții în legătură

Nelãmurire înregistrare marcã în clasa 35 - domeniul medical mjuovy mjuovy Buna ziua, Am si eu o nelamurire, vreau sa inregistrez pe persoana juridica o marca din domeniul medical, este vorba de o clinica oftalmologica care se ocupa ... (vezi toată discuția)
Înregistrare marcă osim mirunix mirunix Bună ziua! Doresc să [b]înregistrez o marcă la OSIM[/b], utilizând formularul lor [b]online [/b]și aș avea câteva întrebări punctuale cu care sper ... (vezi toată discuția)
Clasificarea nisa la osim magazin online? ciprian90 ciprian90 Buna ziua, Stiti cumva in ce clasa / clase trebuie sa inregistrez o marca pentru un magazin online care vinde parfumuri? Functionarul de la osim mi-a ... (vezi toată discuția)