avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Înregistrare marcă OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Înregistrare marcă OSIM

Bună ziua!

Doresc să înregistrez o marcă la OSIM, utilizând formularul lor online și aș avea câteva întrebări punctuale cu care sper că mă puteți ajuta:
1. Am o marcă combinată (verbală + logo), însă pentru logo ar mai putea apărea schimbări de design, credeți că e mai bine să înregistrez marca verbală și marca figurativă separat sau împreună?
2. Dacă înregistrez marca combinată, cum fac acest lucru în formularul online OSIM ? Această opțiune nu apare specific, însă înțeleg că în urma schimbării de legislație ar trebui să aplic pentru marca figurativă. Cum mă asigur că marca mea va fi combinată și nu doar figurativă?
3. Marca figurativă oferă protecție doar pentru logo, nu și pentru denumirea verbală? Iar marca combinată oferă protecție pentru amândouă?
4. Îmi puteți da un exemplu de descriere a mărcii figurative? Vreau să știu cum ar trebui să scriu în formular.
5. Pentru clasele Nisa, e suficient să aleg o clasă sau trebuie să selectez anumite titluri din clasa respectivă?
6. Dacă fac plata pentru taxe prin internet banking, am nevoie de OP semnat și ștampilat de bancă sau doar simplu (descărcat din aplicație)?

Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2021
mirunix, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor inregistrare marca de la distanta cipsoft cipsoft Buna ziua, Cineva cu experienta poate ma ajuta: Vreau sa inregistrez o marca verbala pentru o singura clasa. Am inteles ca se poate depune cererea si prin ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marci osim ovidiu1113 ovidiu1113 Buna ziua Vreau sa fac o revista locala distribuita gratuit(Publicitate) Intrebarea este daca numele revistei este \\"aaaaa\\" si numele firmei este ... (vezi toată discuția)