avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marci OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marci OSIM

Buna ziua

Vreau sa fac o revista locala distribuita gratuit(Publicitate)

Intrebarea este daca numele revistei este "aaaaa" si numele firmei este "bbbbb" trebuie sa inregistrez numele revistei la OSIM?
Sau pot functiona si fara inregistrare (sau prin inregistrare imi asigur numele revistei ca nu il va mai lua altcineva)
Cel mai recent răspuns: mediator_Constantinescu , utilizator 01:00, 13 Martie 2013
Inregistrarea marcilor se face pe anumite clase de domenii, grupate de o clasificare NISA in 45 de clase de produse si servicii.
Daca doriti sa faceti inregistrarea, va trebui sa alegeti unul sau mai multe clase NISA. Pentru fiecare se plateste separat, si inregistrarea se face separat pe fiecare clasa.

Chiar daca revista ar purta numele firmei ( prespus a fi unic, rezervat prin Registrul comertului), unicitatea numelui firmei nu are legatura cu inregistrarea marcii la OSIM. Numele firmei nu este in mod obligatoriu si nume de marca inregistrata.

In principiu, puteti functiona cu revista si fara sa aveti marca inregistrata.
Daca numele nu este de mare interes comercial, posibil sa nu se inghesuie nimeni sa va concureze. Daca totusi cineva are intentia sa inregistreze marca, sau ceva apropiat, veti putea contesta in termen de 3 luni de la data cererii lui de inregistrare ( daca aflati de intentie). Cum inregistrarea propriu-zisa dureaza pana la 6 luni de la data cererii, aveti 3-6 luni timp sa va adaptati revista la noile realitati de drept de proprietate intelectuala. Veti avea posibilitatea sa demonstrati prin colectia revistei utilizarea anterioara a marcii. Depinde de cine analizeaza contestatia daca va gasi justificate argumentele.

Daca faceti inregistrarea numelui, si va fi aprobata, veti dispune de proprietatea asupra marci timp de minim 10 ani( puteti prelungi pe un nou interval, ulterior). Puteti dispune cum doriti de acest drept - il valorificati direct, il puteti cesiona, puteti cera licente etc. Si de asemenea, la randul dvs, puteti contesta alte inregistrari de nume de marci asemanatoare pe acelasi clase NISA.
@ Mediator Constantinescu Gabriel- in primul rand doresc sa atrag atentia ca legea marcilor s-a schimbat, iar procedura in care se contesta o cerere de marca se numeste opozitie care se face in termen de [b]2 (doua) luni de la data publicarii cererii in buletinul oficial (prima publicare).

contestatia este o procedura care priveste orice decizie OSIM si se face in 30 de zile de la comunicare sau de la publicarea inregitrarii marcii (a doua publicare).

@utilizator ovidiu- important ar fi sa inregistrati numele revistei la OSIM in principiu pentru clasa 9 (publicatii electronice descarcabile), clasa 16 (publicatii), clasa 41 (furnizare de publicatii electronice nedescarcabile), desigur daca marca este disponibila si indeplineste criteriile de inregistrare. Va sugerez sa angajati un consilier profesionist de proprietate industriala care sa va ajute sa faceti depunerea marcii care implica o multitudine de chestiuni complexe.

Buna ziua vreau sa va multumesc pt raspunsuri
AS mai avea o intrebare dar e o intreare informativa ca sunt sigur ca nu puteti spune si dvs cu exactitate
Intreabarea este aproximativ cam cat costa sa inregistrez marca?
Vreau sa precizez ca numele e din 2 cuvinte unu alb negru altu color
Daca puteti sa imi spuneti informativ ca stiu ca ca exact nu se poate

Multumesc
Gasiti aici detalii amanuntite privitor la calculul taxei de inregistrare a marcii.
[ link extern ]

Puteti opta pentru inregistrarea marcii verbale. O protejeaza suficient.
Ce descrieti dvs este deja o marca combinata - costa mai mult si este posibil ca in timp sa va vina alte idei de grafica.

De asemenea, consultati siteul OSIM pentru precizari complete ( osim.ro). Este un site greoi de utilizat, insa cu putina rabdare gasiti cam toate informatiile.

O sinteza buna asupra procedurii de inregistrare a marcilor la OSIM gasiti aici:
[ link extern ]
Veti gasi si precizari legate de procedura descrisa de colegul de forum.
Legea completa ( de fapt regulamentul de aplicare a ei ) o puteti gasi pe acelasi site oficial:
[ link extern ]

Asa cum sugera colegul edipav, puteti opta sa apelati la un consilier profesionist de proprietate intelectuala - sunt cativa experimentati, individual sau sub egida unor case de avocatura specializate. Costa ceva in plus, insa aveti mai putina bataie de cap, daca sunteti hotarat sa investiti intr-o activitate de pespectiva. O simpla cautare dupa " inregistrare marci" pe google va ofera pe prima pagina siteuri relevante din domeniu. Unele va si ajuta sa verificati daca marci similare sunt deja inregistrate, si pe ce clase NISA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca sau copyright dariusmihai dariusmihai Buna ziua. Numele meu este Darius Mihai si am cateva nelamuriri referitoare la inregistrarea unui program software. Am postat la adresa ... (vezi toată discuția)
Infiintare revista ares_edy ares_edy In primul rand Buna Ziua! Am o mare nelamurire in ceea ce priveste inregistrarea numelui unei reviste Am infiintat un SRL cu dom de activitate specific ... (vezi toată discuția)
Inregistrare domeniu .ro la osim se poate ?! dragos116 dragos116 Buna seara, as avea nevoie de o informatie cu privire la protejarea unui domeniu .ro prin inregistrarea la OSIM, insa nu cunosc ceva. Voi da un exemplu de ... (vezi toată discuția)