avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui apartament dobandit in timpul casatoriei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui apartament dobandit in timpul casatoriei dar nerevndicat dupa divort1

Buna,
As vrea sa ma ajutati cu o nelamurire.Parintii mei au achizitionat un apartament in timpul casatoriei, dar nu dupa mult timp de la achizitionare au divortat dar nu au facut partajul.inainte de divort tatal meu s-a internat in spital timp de 4 luni timp in care mama mea a refacut contractul de vanzare cumparare cum k l-ar fi achizitionat acel apartament bunicul meu si nu ei si ca i l-ar fi lasat mostenire.In mmentul de fata mama mea vrea sa se recasatoreasca cu un alt barbat si vrea sa vanda apartamentul si sa ne dea afara din casa spunand ca noi nu avem nici un drept la acel apartament!tin sa mentionez ca sora mea este minora iar eu sunt majora.eu nu sunt de acord cu vanzarea apartamentului!ce pot sa fac? pot sa o impiedic cumva?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:35, 7 Mai 2011
Cum sa refaca contractul de vanzare-cumparare?Ce intelegeti prin refacut?
sunteti intr-o mare eroare.mama dvs nu avea sub nicio forma cum sa schimbe contractul de vanzare-cumparare in sensul de a deveni unica proprietara asupra casei atata vreme cat tatal dvs in calitate de coproprietar traieste si nu i-a donat sau vandut partea sa din casa dupa divort.
Contractul de vanzare cumparare nu se putea "reface" pur si simplu dupa bunul plac al cuiva. Daca parintii au finalizat divortul, dar nu au facut partajul, inseamna ca apartamentul este inca proprietatea lor comuna, in cote egale de 1/2 fiecare.
nu neaparat ca s-a refacut deoarece ei cand au cumparat apartamentul ei au facut doar un proces verbal....pe care mama mea l-a anulat in momentul in care tatal meu a mers in spital si au refacut un contract nou dar pe numele tatalui ei, cum ca el i-ar fi cumparat apartamentul si nu l-ar fi cumparat impreuna inainte de divort!:hm:
Asta e atunci, mama d-voastra prin mostenire are dreptul la acel apartament!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
ContSters202274, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire Carolina17 Carolina17 Bunica mea are un apartament, nu are copii sau frati, prin urmare doar eu sunt mostenitoarea ei, as vrea sa stiu cum se procedeaza si cat costa sa transcriu ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj - cadastru si intabulare - achizitionare apartament de catre fiu JohnB JohnB Buna ziua, Parintii au divortat in urma cu aprox 20 ani, dar nu au trecut printr-un partaj. In calitate de fiu doresc sa stiu ce etape trebuie sa urmez ... (vezi toată discuția)
Urgent covadonga covadonga buna ziua.in anul 2000 sa cumparat o garsoniera pe numele tatalui meu si mama lui.in acte sant trecuti in ordinea urmatoare:numele tatalui meu specificandu se ... (vezi toată discuția)