avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... e greu sa fii avocat? astept opiniile dvs.
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

e greu sa fii avocat? astept opiniile dvs.

Buna ziua,
As dori sa va intreb despre Facultatea de Drept, cat de greu e sa studiezi, cum e meseria de avocat. Ma gandesc ca trebuie sa inveti mult, trebuie sa ai o memorie buna si zilnic apar legi noi.
Vreau sa incerc sa-mi continui studiile.
As dori parerile dvs ca avocati, cum este aceasta meserie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
ContSters206195, utilizator
In mod sigur veti reusi , pentru ca aveti vointa si pentru ca doriti acest lucru.
Daca spuneti ca handicapul fizic , nu va impieteaza , atunci veti reusi.
Parerea mea este dupa ce termini facultatea si alegi una dintre meserii , mai greu este sa devii profesionist adevarat in aceasta .
Este exact ca in sintagma aceea din sport , care spune ca nu este usor de obtinut locul unu , dar si mai greu este sa te mentii pe locul unu.
Va urez succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator
Sa studiezi in mod sigur e greu si nu este o meserie pentru ca trebuie sa inveti mult,
Veti putea reusi dar nu pentru ca aveti vointa, depinde si unde faceti dreptul.
Pentru ca doriti si, in ce ne priveste ca "zilnic apar legi noi".nu trebuie sa fi poliglot si, cum este aceasta meserie... omul mai este si ce gandeste, daca o face.
Parerile ca avocati exista .., dar cum eu nu sunt te rog sa ma scuzi ca nu am studii
si nici viata doar ca sa invat si sa d-au sfaturi.:P.Spor la invatat.B-)
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ContSters206252, utilizator
In opinia mea, conteaza foarte mult nivelul profesional si pedagogic al profesorilor universitari pe care ii are facultatea unde doriti sa studiati. Alegeti o facultate dintr-un centru universitar recunoscut.
Cu rabdare si consecventa veti obtine licenta, dupa care veti avea de sustinut examenul pentru obtinerea calitatii de avocat stagiar pentru o perioada de 2 ani, urmat de examenul pentru definitivat.
Este o profesie extraordinar de frumoasa, pasionanta, care iti ofera prestigiu si satisfactii pe masura implicarii si nivelului de pregatire si perfectionare ce trebuie imbunatatit continuu. Va doresc multa bafta!
Este o meserie care mereu are de-a face cu noi provocari si care te obliga mereu sa fii in ton cu noul , mai ales intr-o legislatie imperfercta.
Totul este perfectibil , ca in orice domeniu.
Mult succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea de drept stix140791 stix140791 Buna ziua, sunt un proaspat absolvent de liceu, cu vise destul de indraznete.As dori sa cer o parere celor avizati. Sa aleg o facultate de drept particulara? ... (vezi toată discuția)
Se merita sa faci facultatea de drept? AslPls AslPls Probabil o intrebare foarte comuna insa ideea este simpla. Am de ales intre Drept si Academia Navala. Sunt o fire extrovertita, dornica de a invata, eu unul ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla dupa absolvirea facultatii de drept? Cool_username Cool_username Mereu mi-am dorit sa urmez faultatea de drept fiind motivat de pasiunea in acest domeniu, insa am auzit multe relatari descurajante conform carora ... (vezi toată discuția)