avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daca se schimba codul penal anul acesta,prin ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daca se schimba codul penal anul acesta,prin schimbarea lui sunt favorizati in oarecare mod detinutii?

am auzit ca atunci cand se pun in aplicare noile legi, detinutilor li se ia o treime din pedeapsa. e adevarat? multumesc si daca are pedeapsa de 5 ani si are de executat 3 ani si 4 luni cat i se taie, executati are 2 ani si 2 luni:((
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:51, 27 August 2011
Nu este adevarat.
Sa iasa la munca sa i se mai scada din pedeapsa.
cei cu pedepse definitive si irevocabile numai beneficiaza de schimbarile aduse de noul cod penal.. cei arestati preventiv si cei ale caror pedepse nu sunt definitive mai pot beneficia
avocatPetre a scris:

cei cu pedepse definitive si irevocabile numai beneficiaza de schimbarile aduse de noul cod penal.. cei arestati preventiv si cei ale caror pedepse nu sunt definitive mai pot beneficia


Cred ca userul nu face referire la prevederile micii reforme privind reducerea pedepsei prin recunoasterea vinovatiei ci la intrarea in vigoare a noului Cod penal.
Daca in noul Cod penal limitele de pedeapsa prevazute pentru o anume infractiune sunt inferioare limitelor prevazute de legea in vigoare la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare , se aplica legea mai favorabila si condamnatilor ale caror pedepse sunt definitiv judecate .Este vorba despre retroactivitatea legii .
userul face referire la ceea ce se vehiculeaza in randul detinutilor si anume ca se va face si o redozare la intrarea in vigoare a noului cod penal.
nu cred ca se va inatampla asa ceva
3/4 din pedeapsa???? Sigur vorbim despre acelasi cod? Nu se va intampla acest lucru niciodata.
Ce treaba are intrarea in vigoare a Codurilor penale ale altor tari cu Codul nostru penal? Prin C.pen nu se prevad gratieri.

Alte discuții în legătură

Noul cod penal dulshe dulshe buna Anu juritic pe noul cod penal cu cat merge cu 8luni saau 6 luni la an? (vezi toată discuția)
Liberare conditionata ghibudi ghibudi buna.as avea o intrebare in legatura cu liberarea conditionata dintr-o pedeapsa pentru tentativa de omor inainte de executarea 2/3 din pedeapsa in ce conditii ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata regim inchis theo_i theo_i Intrebare: Daca cineva este condamnat la 5 ani inchisoare, asta inseamna ca regimul de detentie este unul inchis? Si daca da, nu beneficiaza de posibilitatea ... (vezi toată discuția)