avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare conditionata regim inchis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare conditionata regim inchis

Intrebare: Daca cineva este condamnat la 5 ani inchisoare, asta inseamna ca regimul de detentie este unul inchis? Si daca da, nu beneficiaza de posibilitatea eliberarii conditionate, dupa efectuarea celor 2 treimi de pedeapsa? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: theo_i , utilizator 22:57, 27 Iunie 2014
Nu are legatura una cu alta.
Beneficiaza de liberare conditionata conform legii daca indeplineste conditiile.
Am inteles, va multumesc frumos, o seara buna!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu are legatura una cu alta.
Beneficiaza de liberare conditionata conform legii daca indeplineste conditiile.


Ba dimpotriva, are foarte mare legatura.

Legea 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal
art.36
Regimul inchis
(1) Regimul inchis se aplica initial persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depaseste 13 ani.



iar Codul penal prevede:
ART. 100

Condiţiile liberării condiţionate în cazul pedepsei închisorii

(1) Liberarea condiţionată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă:

a) cel condamnat a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani;

b) cel condamnat se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis;

In concluzie condamnatul nu va putea sa beneficieze de liberare conditionata, decat dupa momentul schimbarii regimului de detentie de la regim inchis, la regim semideschis sau deschis.
Aa, pai de asta nu intelegeam, citisem ceva despre asta pe net. In concluzie, el trebuie sa execute ceva din pedeapsa, pana (si daca) i se schimba regimul, si abia apoi sa se puna problema de eliberare conditionata, nu? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata teodosie113 teodosie113 Buna ziua!Sotul meu are o condamnare la 2 ani de inchisoare din care a executat deja 10 luni.As vrea sa stiu daca poate fi eliberat conditionat la jumatate de ... (vezi toată discuția)
1 an condamnare batran 75 ani 6310i488 6310i488 Buna seara, tatal meu a fost condamnat la 1 cu executare deoarece nu a respectat termenii pt condamnarea cu suspendare pe care o primise initial. as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa de 2 ani si 6 luni Asko Asko Buna ziua..as vrea sa stiu daca pentru o condamnare definitiva de 2 ani si 6 luni se poate face cerere de eliberare conditionata dupa 10 luni de detentie adica ... (vezi toată discuția)