am cesionat un srl am predat tota contabilitarea in fata notarului acum sunt chemat la politie ca faptuitor am avut materiale constructii am vindut la un srl la care am fost chemat la politie am recunoscut ca am vindut marfa am eliberat factura la care nu am depus dec 394 am eliberat fc in 2008 luna noiembrie si sc sa concesionat in 2009 luna martie la care am prezentat bilantul la care aveam o cifra de afaceri cu mult mai mare .va rog sa imi spuneti daca mai am eu de raspuns din urma.si ce mi se poate intimpla va multumesc
da.. raspundeti pentru faptele si actele de comert facute in calitate de administrator al firmei pana la data cesionarii..daca va gaseste vinovata de fapta de care sunteti acuzata atunci veti raspunde penal
Daca nu ati inregistrat factura in contabilitate, e infractiune pedepsita cu inchisoare de la 2 la 8 ani, prevazuta de art. 9 (1) lit. b. din Legea 241 / 2005. Daca prejudiciul provocat bugetului de stat este mai mic de 50.000 euro si il recuperati, se va aplica o amenda administrativa in conditiile art. 10 din lege.
Dar daca factura ati trecut-o in contabilitate dar nu ati trecut-o in D394, cred ca ar trebui sa luati doar o amenda, nefiind evaziune fiscala.
Srl
etamarga
am avut un srl lam cesionat am facut act notarial cu predare a evidentei contabilr ca sa ma trezesc sunt chemata la politie ca nu sunt inregistrate 5 facturi ... (vezi toată discuția)