avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua,as dori sa intreb :sunt plecata de la domiciliul cu un minor de 16 ani, de 9 luni,nu sunt inca divortata, fostul nu a dat nici un semn de viata precum ca are un copil,as dori sa stiu daca il pot incredinta unei rude apropiate pt a putea pleca la munca in alta tara,nu as avea probleme? sau intai sa deschid divort si apoi sa plec? va rog din suflet sa mi raspundeti si va multumesc anticipat.
Situatia pare a fi complicata;
1) Depuneti cererea de divort si solicitati si incredintarea copilului minor si obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere.
2). Incredintarea copilului unei rude (plasament), este mai greu deoarece se impune decaderea din drepturile parintesti a tatalui. Pentru acest fapt trebuiesc dovezi solide in fata judecatorului, si va fi o lupta de uzura psihica si materiala.
3). Dupa divort si incredintarea minorului Dv. puteti depune o declaratie la Autoritatea Tutelara a Primariei-X ca doriti sa plecati la munca in strainatate si obligatiile de supraveghere si intretinere revin tot prin aceeasi declaratie rudei Dv.
In rest totul este OK..=D>
daca depuneti cerere de divort si incredintare, trebuie sa stati aici pana se termina procesul.
dupa parerea mea, puteti pleca. peste 2 ani, cand fiul va deveni major, mai aveti de rezolvat doar cu divortul
daca deschideti divort acum, fara ca sotul sa fie de acord, complicati lucrurile; divortul va dura cel putin trei-patru termene, daca plecati la lucru, e necesar sa fie depus la dosar dovada ca aveti rezidenta in strainantate, etc.
veti divorta mai tarziu, asta in cazul in care sotul nu promoveaza el o actiune, caz in care dvs. va trebui sa va angajati un avocat de aici care sa va apere; depinde de sotul pe care dvs. il cunoasteti cel mai bine.
In caz ca veti pleca din Romania si veti justifica faptul ca aveti resedinta stabilita in strainatate , pe parcursul litigiului dedus judecatii , veti putea fi reprezentata de catre un avocat.

E necesara , in vederea sustinerii intereselor dumneavoastra, o procura speciala.
Minorul poate fi incredintat dumneavoastra, cata vreme oferiti conditii optime pentru o buna crestere si educare , materiale si afective.

Inscrisurile sunt relevante in acest sens.
E important sa fiti prezenta cand va fi efectuata ancheta sociala.

A fi incredintat copilul catre o terte persoana, ruda de-a dumneavoastra, ar conduce catre ideea ca , in momentul de fata , cresterea acestuia nu reprezinta o prioritate pentru dumneavoastra.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent mayanov mayanov sunt casatorita de 5 ani jumate nu sunt divortata dar intentionez sa divortez ,am plecat cu copilu in italia ,pe baza problemelor familiale,in curand o sa imi ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent!!! cris76 cris76 Buna ziua, Sunt o mama divoratata si urmeaza sa plec in strainatate, pentru o perioada de 6 luni. Copilul in varsta de aproape 10 ani se afla in custodia ... (vezi toată discuția)