avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita-dubla poprire
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita-dubla poprire

Este vorba despre o executare silita-pentru un credit nerambursat- prin dispozitia de infiintare a popririi pe venit emisa de un executoru judecatoresc prin care a fost dispusa retinerea din pensie a sumei totale reprezentand debit restant, taxe judiciare si cheltuieli de executare, tertul poprit fiind o casa judeteana de pensii. Mentionez ca pensia este virata intr-un cont cu aceasta destinatie deschis la o banca comerciala. La un an si patru luni acelasi executor judecatoresc dispune infiintarea unei a doua popriri obiectul executarii silite fiind debitul restant de care am amintit mai sus, creditorul fiind acelasi imprumutator, de data aceasta dispunandu-se inca o retinere din pensie din contul de pensii deschis la banca respectiva. Din cele doua retineri consecutive suma depaseste acea 1/2 prevazuta de lege care poate fi retinuta de la debitor incalcandu-se astfel dispozitiile legale. Grav este faptul ca executorul judecatoresc nu a informat debitorul despre aceasta noua masura de retinere pentru a da posibilitatea acestuia de a o contesta la instanta de executare ca fiind nelegala si abuziva. Intrebare: fapta acestui executor judecatoresc este corecta in masura in care dispune doua masuri pentru acelasi debit cu un singur creditor pe un venit realizat din pensie, care se vireaza lunar debitorului intr-un cont cu aceasta destinatie deschis la o banca comerciala?
puteti face dvs contestatie.. e dreptul dvs .. totul este sa mai fie in termenulde contestatie.. apelati la un avocat daca doriti sa va rezolvati problema
Ce sa conteste persoana vatamata, atata vreme cat acesteia nu i-a fost comunicata dispozitia de infiintare a celei de-a doua popriri, de aceasta data pe contul de pensii? Intr-o alta ordine de idei, executorul judecatoresc nu numai ca a incalcat procedura in materia executarii silite dar nu si-a indeplinit obligatia prevazuta in Legea nr.188/2000! O plangere ar fi mai corecta... Cred ca necomunicarea dispozitiei de infiintare a celei de-a doua popriri pe pensie, proprirea( retinerea din pensie) in sine este lovita de nulitate.
Imi place cum ii invatati calea anevoioasa si lunga.
Rezolvati la banca, ii aratati cu documente ca deja s-a poprit 1/3 ( cat e legal) la angajator, prin urmare banii care intra in contul din banca nu pot fi executati silit pentru aceeasi datorie. Bancile s-au lovit des de asta si vor face cum trebuie.
@Tudorioan, ce zici tu daca se trimite o instiintare ca s-au poprit veniturile/conturile dvs. Este ok? L-a instiintat?
godot, lucrurile nu sunt atat de simple pe cat iti imaginezi... Tocmai cu banca creditoare este problema pentru ca a solicitat unui executor judecatoresc sa infiinteze o noua poprire, de asta data pe un cont de pensii care are unica sursa de alimentare cu fonduri banesti pensia pentru limita de varsta pe care o vireaza casa de pensii in contul debitorului. Deja s-a intrat in procedura executarii silite ceea ce presupune ca numai instanta de executare poate rezolva situatia prin admiterea contestatiei la poprire. Procedura in materia executarii silite in care intra si poprirea, impune ca executorul judecatoresc sa instiinteze pe debitor de poprirea pe care a dispus-o, la cererea creditorului. In fapt, executorul judecatoresc nu a instiintat debitorul in legatura cu aceasta masura ceea ce inseamna ca cel din urma este impiedicat sa acceada la justitie pentru ca nu are acel document pe care sa-l conteste la instanta de judecata. Acum ai inteles cam cum stau lucrurile, godot?
Nu trebuie sa imi detaliezi ca am inteles despre ce vorbim. In practica, pana ce vei avea succes in contestatia la executare, banii se vor vira de 2 ori. Asta era rezolvarea amiabila si rapida. Am rezolvat rapid vreo 4 cazuri similare, prin ceea ce am scris mai sus.
Vis a vis de faptul ca nu s-a instiintat de poprire e ok, aici e adevarat. Dar esti sigur ca nu exista o afisare ceva? Ca poate l-a instiintat de poprire, s-a afisat hartia si tu nu o ai, procedura este insa indeplinita.
Te salut

Alte discuții în legătură

Poprire pensie Rokvit Rokvit Pensia o primesc in cont la BRD Group Société Generale în România,și este virată de Ministerul de Interne. Nu locuiesc în România și nu am niciun bun ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)