avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva.
In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune.
Tatal meu s-a recasatorit in 2000, dar inainte a trait 8 ani in cuncubinaj cu a doua sotie. De curand a murit si tatal meu. Am dori sa stim care sunt cota parte ce ii revine sotiei tatalui meu si cota parte ce imi revine mie si fratelui meu? Daca toate bunurile intra in masa succesorala sau doar cele dobandite in timpul casniciei-cuncubinajului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:03, 8 Mai 2011
sotia tatalui dvs are 1/4 din bunurile care fac obiectul succesiunii dupa tatal dvs. restul se imparte in cote egale intre dvs si fratele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ptr. a 2 a sotie mariuspe mariuspe Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema. Dupa moartea tatalui meu, a trebuit sa fac succesiunea. Din casatoria cu mama, nu mai sunt si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ivi ivi Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva. In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune. Tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Bun obtinut din mostenire- are sau nu dreptul la acest bun sotul/sotia? lumyclau lumyclau Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Bunica mea din partea tatalui a avut cumparat un loc de veci. Cand a murit tata a devenit ... (vezi toată discuția)