avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dosar pt cununia civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dosar pt cununia civila

Buna ziua,in data de 21 mai 2011 am cununia civila,asi dori sa stiu cu cate zile inainte se baga dosarul la primarie?
inainte cu 10 zile lucratoare sau calendaristice ,insemnand sa-l duc joi,in data de 12? Va multumesc
Actele se depun la Starea Civila cu minimum 10 zile inainte de oficializarea casatoriei. Sunt zile calendaristice ...

Art. 30 legea 119/1996.
(1) Casatoria se incheie in termen de 10 zile, in care se cuprind atat ziua cand a fost facuta declaratia de casatorie, cat si ziua in care se oficiaza casatoria.
Este obligatorie prezenta ambilor soti la depunerea actelor.
Casatoria se incheie in sectorul unde isi are domiciliul unul dintre soti.

Vedeti si
[ link extern ] /
10 zile calendaristice...casa de piatra!
Deci cand sa duc dosarul la primarie?
Aritmetica...
21-10=11.
Mai lasa-l si pe el sa se intereseze, ca de-aia o sa vrea sa fie cocosul.

Alte discuții în legătură

Cununia civila, certificat prenuptial AndreeaVlas AndreeaVlas Buna seara! as dori sa va intreb in cazul in care expira termenul maxim de14 zile pt certificatul prenuptial, putem face un altul?de exemplu depunem actele pe ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean arab alice200 alice200 Iubitul meu este de origine araba .El a facut facultatea de medicina la noi cu ceva timp in urma, a fost plecat cativa ani sa profeseze in tara lui, s-a ... (vezi toată discuția)
De 4 ani incerc sa ma casatoresc cu un cetatean indian dar nu reusesc danatajj danatajj De 4 ani incerc sa ma casatoresc dar situatia a fost foarte complicata si nu am reusit.prietenul meu este din india..de curand a obtinut acte in italia ... (vezi toată discuția)