avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cununia civila, certificat prenuptial
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cununia civila, certificat prenuptial

Buna seara! as dori sa va intreb in cazul in care expira termenul maxim de14 zile pt certificatul prenuptial, putem face un altul?de exemplu depunem actele pe 28 iulie iar noi ne putem intoarce in tara abia pe 15 august, deci expira certificatul. e posibil ca luni pe 17 august sa prezentam un alt certificat si tot odata pe data de 17 august sa facem cununia civila?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:29, 15 Mai 2021
Nu. Certificatul medical depus la dosarul de casatorie are valabilitatea de 14 zile cu conditia ca in acest interval sa va si casatoriti. Actele se depun inainte cu 10 zile de casatorie, deci daca doriti sa va casatoriti pe 17 august ar trebui sa depuneti actele in 8 august. Dar 8 august este sambata si nu se lucreaza, asta inseamna ca nu aveti la cine sa depuneti actele in 8. Alegeti-va o alta data de casatorie. daca doriti sa depuneti actele in 17 si sa va casatoriti in 17 nu aveti cum. Casatoria se oficiaza inainte de termenul de 10 zile doar daca starea de sanatate a unuia dintre soti impune aceasta. Ori dvs. ce motive justificative aveti? Faptul ca va grabiti sa plecati in strainatate nu este un motiv intemeiat.
buna seara!in primul rand va multumesc pentru raspuns.problema este ca timpul nu ne permite sa depunem actele cu 10 zile inainte si sa schimb buletinul.deci as putea sa fiu in Romania in perioada 24-28 iulie, apoi imediat dupa 15 august. pana la nunta de pe5 septembrie iar, luna de miere pe8 septembrie. deci nu stiu cum sa fac pentru a reusi sa depunem actele,sa facem cununia civila si sa fie timp si sa se elibereze noul buletin pana pe08 septembrie.
se poate cu procura pentru a depune actele?multumesc frumos
Nu exista procura in acest caz. Declaraţia de căsătorie se face personal de către viitorii soţi împreună, în scris, în faţa ofiţerului de stare civilă, la sediul primăriei de domiciliu sau de reşedinţă al unuia dintre soţi. Declaraţia de căsătorie se depune înainte cu 10 zile
calendaristice de încheierea căsătoriei. Legiuitorul va lasat posibilitatea de a va casatori la ambasada sau consulat.Nu se admite ca actele să fie depuse de alte persoane . Căsătoria se încheie la expirarea termenului de 10 zile – calendaristice -, în care se cuprinde atât ziua când a fost făcută declaraţia de căsătorie, cât şi ziua în care se oficiază căsătoria.Pentru 5 septembrie depuneti actele in 27 august. Medicalele le incheiati la medicul de familie cu data de 25,26,sau 27 august pentru a fi valabile pana in 5 septembrie. Nu inteleg de ce va legati de perioada din iulie. Dvs.in 27 august mergeti impreuna cu viitorul sot la starea civila.
Va cununati in 5 septembrie , buletinul vi se taie, dar dvs. veti aea grija sa va faceti inainte un pasaport si plecati in luna de miere cu pasaportul. Oricum cu actul de identitate nu mai puteti pleca deoarece conform art. 53 din HG 64/2011, după încheierea căsătoriei, ofiţerul de stare civilă este obligat în ziua nunţii să anuleze cartea de identitate a soţului care îşi schimbă numele de familie prin căsătorie. Anularea se face prin tăierea colţului în care se află înscrisă perioada de valabilitate, fapt care duce la imposibilitatea legitimării în cazul unei călători în străinătate, imediat după nuntă.
buna seara. multumesc pentru informatii.Noi deja avem rezervare in luna de miere cu noul nume, si trebuie neaparat sa imi schimb buletinul.o seara buna!
In acest caz pana nu intrati in posesia actului de identitate pe noul nume nu puteti pleca. O seara buna si dvs.

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean indian andreeas_deea2000 andreeas_deea2000 Buna!!am si eu o intrebare......de ce acte are nevoie iubitul meu Indian, ca sa putem face casatoria in Romania?am facut actele necesare pentru invitatie dar ... (vezi toată discuția)
Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)
Cãsãtorie cu cetatean de origine greaca Vasia Vasia Care suntactele necesare pt.cununie civilă cu cetatean grec? (vezi toată discuția)