avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cununia civila, certificat prenuptial
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cununia civila, certificat prenuptial

Buna seara! as dori sa va intreb in cazul in care expira termenul maxim de14 zile pt certificatul prenuptial, putem face un altul?de exemplu depunem actele pe 28 iulie iar noi ne putem intoarce in tara abia pe 15 august, deci expira certificatul. e posibil ca luni pe 17 august sa prezentam un alt certificat si tot odata pe data de 17 august sa facem cununia civila?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:29, 15 Mai 2021
Buna! Eu am scos certificatul medical vineri pe data de 14 am fost la primarie sa depun actele si nu mai era doamna acolo pt ca plecase in oras. Cei de la primărie au sunat.o si a spus sa ne ducem luni. Cum luni lucreaza sotul o sa mergem marți amândoi. As putea sa ma duc eu luni dimineata? Credeti ca imi mai poate inregistra cererea pe data de 14 adica ziua de vineri ?

Justitiarul711 a scris:

Nu. Certificatul medical depus la dosarul de casatorie are valabilitatea de 14 zile cu conditia ca in acest interval sa va si casatoriti. Actele se depun inainte cu 10 zile de casatorie, deci daca doriti sa va casatoriti pe 17 august ar trebui sa depuneti actele in 8 august. Dar 8 august este sambata si nu se lucreaza, asta inseamna ca nu aveti la cine sa depuneti actele in 8. Alegeti-va o alta data de casatorie. daca doriti sa depuneti actele in 17 si sa va casatoriti in 17 nu aveti cum. Casatoria se oficiaza inainte de termenul de 10 zile doar daca starea de sanatate a unuia dintre soti impune aceasta. Ori dvs. ce motive justificative aveti? Faptul ca va grabiti sa plecati in strainatate nu este un motiv intemeiat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum sa va inregistreze retroactiv? Nu. La depunerea actelor trebuie sa fiti mbii soti prezenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu un cetatean indian andreeas_deea2000 andreeas_deea2000 Buna!!am si eu o intrebare......de ce acte are nevoie iubitul meu Indian, ca sa putem face casatoria in Romania?am facut actele necesare pentru invitatie dar ... (vezi toată discuția)
Buletin - reinnoire / expirare inainte de cununia civila - informatii sorinslavic sorinslavic Buna ziua, As avea o cerere mai speciala. Intreb in numele viitoarei mele sotii. In Iulie avem nunta. In Aprilie ii expira buletinul (deja suntem in ... (vezi toată discuția)
Cãsãtorie cu cetatean de origine greaca Vasia Vasia Care suntactele necesare pt.cununie civilă cu cetatean grec? (vezi toată discuția)