avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mentiuni in procesul verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mentiuni in procesul verbal de contraventie

va rog sa-mi spuneti daca in cazul completarii unui p.v. de contraventie , mentiunea *contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze* se refera strict la momentul incheierii procesului verbal?.....in cazul meu , contravenientul a a tulburat ordinea si linistea publica refuzand sa ia la cunostinta despre continutul p.v. si parasind locatia.
Cel mai recent răspuns: aladinut , utilizator 20:08, 8 Mai 2011
Da , aceasta mentiune se refera si la aceasta situatie si trebuie sa existe si un martor care sa ateste prin semnatura sa ca procesul vertbal a fost completat in lipsa contraventientului.
Mentiunea se refera strict la momentul incheierii procesului verbal .In cazul dvs. contravenientul refuza sa semneze .
Mentiunea *contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze* se refera strict la momentul incheierii procesului verbal.
In aceste cazuri, se aplica prevederile art. 19 din OG2/2001 actualizata.
Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient.
In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
multumesc ptr raspuns. referitor la aceste mentiuni ......contravenientul a avut posibilitatea luarii la cunostinta si putea semna pv-ul. , dar a refuzat. in cazul acesta cum trebuia intocmit corect (referitor la cele trei mentiuni) ?
Cititi cu atentie art. 19 din OG2/2001 actualizata pe care vi l-am expus.
Ce nu este clar?
In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.

Alte discuții în legătură

Amenda sctp iasi anaplugaru anaplugaru Buna ziua un pv fara semnătură contravenientului este valabil? Mentionez ca martor era un al doilea controlor, multumesc (vezi toată discuția)
Contestare contraventie - martor asistent cristiserban cristiserban Am primit o amenda de la politia rutiera pe care am contestat-o deja. La \\"alte mentiuni\\" se specifica: contravenientul recunoaste fapta si refuza sa ... (vezi toată discuția)
Amendat de politia comunitara radu_ro1985 radu_ro1985 Buna, o mica problema cu \"comunitarii\"!Sunt agent de vanzari si am oprit 5 minute in statia de autobuz din Iasi (una din cele ilegale-nu respecta distanta de ... (vezi toată discuția)