va rog sa-mi spuneti daca in cazul completarii unui p.v. de contraventie , mentiunea *contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze* se refera strict la momentul incheierii procesului verbal?.....in cazul meu , contravenientul a a tulburat ordinea si linistea publica refuzand sa ia la cunostinta despre continutul p.v. si parasind locatia.
Da , aceasta mentiune se refera si la aceasta situatie si trebuie sa existe si un martor care sa ateste prin semnatura sa ca procesul vertbal a fost completat in lipsa contraventientului.
Mentiunea *contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze* se refera strict la momentul incheierii procesului verbal.
In aceste cazuri, se aplica prevederile art. 19 din OG2/2001 actualizata.
Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient.
In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
multumesc ptr raspuns. referitor la aceste mentiuni ......contravenientul a avut posibilitatea luarii la cunostinta si putea semna pv-ul. , dar a refuzat. in cazul acesta cum trebuia intocmit corect (referitor la cele trei mentiuni) ?
Cititi cu atentie art. 19 din OG2/2001 actualizata pe care vi l-am expus.
Ce nu este clar?
In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.