avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare Contraventie - Martor Asistent
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare Contraventie - Martor Asistent

Am primit o amenda de la politia rutiera pe care am contestat-o deja. La "alte mentiuni" se specifica: contravenientul recunoaste fapta si refuza sa semneze. Nu am recunoscut fapta, dar intr-adevar am refuzat sa semnez. In procesul verbal apare si numele/cnp-ul si semnatura unui martor asistent - care nu a fost de fata la cele intamplate si nici in momentul in care am refuzat sa semnez.

Am 2 intrebari pentru cunoscatori:
1) martorul asistent poate fi chemat ca martor (proba cu martori - desi nu am aresa lui) sau il pot chema la interogatoriu (asta ar fi varianta de preferat).
2) in art 19. din og2/2001 se specifica: "In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor." - cand legiuitorul spune imprejurari, se refera la faptele intamplate, cele care compun contraventia sau la refuzul contravenientului de a semna?
Cel mai recent răspuns: cristiserban , utilizator 11:52, 30 Iulie 2014
refuzul de a semna este certificat de martor.
Ok si stie cineva daca pot sa-l chem pe martorul asistent la interogator sau il citez ca martor (desi ar fi mai greu pentru ca nu am adresa lui, in PV e trecut doar CNP-ul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentiuni in procesul verbal de contraventie aladinut aladinut va rog sa-mi spuneti daca in cazul completarii unui p.v. de contraventie , mentiunea *contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze* ... (vezi toată discuția)
Proces verbal circulatie Brasoveanu Florin Brasoveanu Florin Bună seara,un proces vb fără adresa ,cnp,seria buletin a martorului se poate anula în instanță. Mi s-a luat permisul azi ora 8,pt un pieton,care a ... (vezi toată discuția)
Abuz de drept ? latka latka Poate fi considerat un abuz de drept, in sensul art. 15 din NCC, in urmatorul caz: - contravenientul refuza semnarea procesului verbal, i se mentioneaza ... (vezi toată discuția)