avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absente nemotivate

Buna ziua, un salariat a avut 5 z nemotivate, nu sa prezentat la munca,iar acuma a adus o cerere de desfacere a contractului din data de 12.05.11 cu acordul partilor.
Directorul a fost de acord.In statul de plata cum sunt privite aceste absente nemotivate, sunt platite cele 5 zile, beneficiaza concediu de odihna aferent celor 5 z?
Cel mai recent răspuns: luciapap , utilizator 16:34, 9 Mai 2011
Zilele in care salariatul a absentat nu sunt platite. Concediul de odihna se acorda proportional cu activitatea lucrata, ori in timpul cat a absentat nu a lucrat.
Daca a depus o cerere de CO pentru cele 5 zile cat a absentat de la serviciu, consider ca este Ok. Daca nu, trebuie pontat nemotivat, iar cand isi face lichidarea i se compenseaza zilele de concediu neefectuate.
In nici un caz nu trebuie pontat prezent, pentru ca nu se stie in ce intamplari s-a aflat in zilele cat a lipsit.
Asa stiam si eu, dar eu lucrez cu Saga,am scris cate ore a lucrat, iar la pontaj am bifat la absente nemotivate, dar acele 5 z le-a trecut platite.
Probabil ca gresec eu, dar nu imi dau seama unde.
Daca lucrati cu Saga as aprecia daca ma-ti lumina.
Multumesc
Multumesc , am descoperit ce am gresit , nu am actualizat datele dupa ce am scris pontajul.
Inca odata mii de multumiri.
un salariat a avut 5 z nemotivate, nu sa prezentat la munca,


Daca a depus o cerere de CO pentru cele 5 zile cat a absentat de la serviciu

Daca depunea cerere nu mai era absent nemotivat.

Alte discuții în legătură

Probleme pontaj -zilele de 24 si 31 decembrie cristina_mihaela cristina_mihaela Buna seara .Pentru personalul tesa in luna decembrie 2012(...deoarece la o unitate de 800 salariati li s-au emis comunicari de CO la multi, unii fiind deja in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document ... EugenGA EugenGA Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document pe care acesta trebuie sa îl semneze, dacă vrea sa îl treacă absent nemotivat? ... (vezi toată discuția)
Legea nr 37/2020 aduce modificări la art 139 din codul muncii,vinerea ... Magie1 Magie1 Legea Nr 37/2020 aduce modificări la art 139 din Codul Muncii,Vinerea mare,Zilele de Paști de Rusalii daca lucrezi ești plătit cu un spor la salariu daca ... (vezi toată discuția)