avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Abuz al administratorului (asociat) in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Abuz al administratorului (asociat) in SRL

M-am asociat cu cel mai bun prieten (50%-50%) ... oferindu-i si administrarea cu drepturi depline a societatii. Acesta a inceput da abuzeze de functia sa, in special nu imi justifica cheltuielile firmei. Din cate stiu eu el a incalcat cateva articole din legea societatilor comerciale si anume: se foloseste de bunurile si banii societatii in folosul sau, a batut in casa sume mai mici decat cele reale desi intrari de marfa erau mult mai mari, a angajat oameni la negru si societaea a fost amendata pentru asta, a emis cecuri fara acoperire si societatea a fost atentionata de banca, nu a platit chiria pe ultima luna integral.... Eu deja am depus plangere la politie impotriva asociatului-administrator dar... nu au ajuns inca in tribunal.
Afacerea noastra consta intr-un club de biliard pe 2 etaje si terasa. Am convenit ca eu sa ma retrag din afacere si sa iau etajul 1 cu tot ce se afla in el, dar nu am facut nici un act scris inca, doar verbal. In acest moment etajul 1 este demontat, o parte din bunurile de la etajul 1 nu mai sunt, iar eu am gasit cumparator sa imi cumpere etajul. DAR EU CE SA MAI VAND???
Intrebarea mea: Ce se intampla daca intru cu forta peste asociatul, meu interzicandu-i accesul in firma avand 2 martori,
motivul meu fiind ca firma mai are un pic si este in imposibilitate sa mai achite datoriile.
Ce alta varianta mai rapida (urgenta) as mai avea???
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 19:37, 8 Iulie 2008
Nu am inteles exact daca spatiul este proprietate sau chirie, deasemenea daca societatea mai are si alte bunuri pe care daca le valorificati si le impartirti sa mai ramaneti cu ceva si sa vi le impartiti si dvs sa va retrageti din societate prin vanzarea partilor sociale si cu bunurile obtinute sa infiintati o alta firma.
Poate ca cea mai buna solutie ar fi ,mai ales ca am inteles ca sunteti in incapacitate de plata, sa solicitati Tribunalului intrarea in procedura insolventei pentru a-l impiedica pa asociatul dvs sa acumuleze si mai multe datorii si in sitauatia in care pasivul nu e mai mare ca si activul sa ramaneti si dvs cu ceva
O alta varianta ar fi excluderea in conditiile Art. 222. Legea nr 31/1990 din 16/11/1990 privind societatile comerciale
Solutii se pot gasi, dar ar trebui sa consultati un avocat. Ma gandesc in primul rand la introducerea actiunii in raspundere contra adiministratorului concomitent cu cerere pentru ordonanta presedintiala pentru suspendarea administratorului, dar nu le puteti face singur.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2008
ContSters20980, utilizator
Am mai auzit ceva de " ordonanta presidentiala " dar nu stiu unde o pot gasi exact. . Ordonantza presidentiala se refera la scoaterea din administrare in timp mai scurt???
Nu pot sa cer procedura insolventei deoarece nu am acces la actele contabile, desi am tot dreptul si nu stiu situatia actuala a sociatatii.
Spatiu este in chirie nu este cladirea noastra.
As dori sa il scot din administrare in primul rand ... dar cica si asta dureaza in proces si el instraineaza din bunuri fara acordul meu.
hulky a scris:

Am mai auzit ceva de " ordonanta presidentiala " dar nu stiu unde o pot gasi exact. . Ordonantza presidentiala se refera la scoaterea din administrare in timp mai scurt???
Nu pot sa cer procedura insolventei deoarece nu am acces la actele contabile, desi am tot dreptul si nu stiu situatia actuala a sociatatii.
Spatiu este in chirie nu este cladirea noastra.
As dori sa il scot din administrare in primul rand ... dar cica si asta dureaza in proces si el instraineaza din bunuri fara acordul meu.


Ordonanta presedintiala
- Instanta va putea sa ordone masuri vremelnice în cazuri grabnice, pentru pastrarea unui
drept care s-ar pagubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea
repara, precum si pentru înlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari.
Cererea de ordonanta presedintiala se va introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra
fondului dreptului.
Ordonanta va putea fi data si fara citarea partilor si chiar atunci când exista judecata asupra fondului
dreptului.
Ordonanta este vremelnica si executorie. Instanta va putea hotarî ca executarea sa se faca fara somatie
sau fara trecerea unui termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ordonanta presidentiala corigherghe corigherghe Se poate \"incepe\" o ordonanta presidentiala pentru stabilirea domiciliului unui minor, in cazul in care exista riscul de a fi luat de celalalt parinte? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lilianabh lilianabh Buna ziua! Initial am cerut revenirea la numele de fata,apoi am facut recurs pt.pastrarea numelui avand in vedere prejudecatile din Romania,pt.a fi pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala nflorinel nflorinel sunt divortat si am o fetita in varsa de 9 ani,copilul fiind incredintat mamei ,exista un program vizitare minor definitiv si irevocabil astfel:alternativ la ... (vezi toată discuția)