I.C. si M.M. au primit un imobil prin mostenire testamentara de la defunctul P.S., care a declarat in testamnet ca nu are rude gr 1.Acum a aparut o femeie de 35 ani care sustine ca ar fi fiica nelegitima a defunctului si care solicita intrarea in posesia unei parti din mostenire.Mai intai treb sa-si stabileasca paternitatea, in prezent avand linie in certificat la numele tatalui.Aceasta, a fost nascuta in perioada in care mama ei era casatorita legitim cu O.V si a beneficiat de prezumtia de paternitate.Ulterior, a obtinut o H.J definitiva in care s-a solutionat ca O.V. nu este tatal biologic, proces la care defunctul P S a avut calitatea de martor si unde a recunoscut ca a convietuit cu mama ei, convietuire din care a rezultat minora.
Intrebarea este: ce drept are sa-si stabileasca paternitatea acum, dupa 35 ani, cand presupusul tata este decedat?Nu a avut dreptul ca la 1 an de cand a obt H.J. definitiva sa isi stabileasca paternitatea?Ea nu avea nici un fel de legatura cu acest om.I se poate aproba deshumarea pt ADN?
Multumesc anticipat.
De acord, ii va da in judecata pe mostenitori, dra in ce conditii poate castiga procesul?I se poate aproba deshumarea pt ADN? sau poate castiga doar prin inscrisul pe care il detine, in care martorul P.S recunoaste ca a convietuit cu mama acesteia?
nu e necesar sa aiba ruda de gradul unu, poate fi si mai indepartata. ( in cazul iucinu, au luat de la o sora si de la un var al defunctului ). se evita pe cat posibil deshumarea, daca nu se poate stabili altfel, se ajunge si la asta.
Alte discuții în legătură
Mostenire
camy_jon
O persoana a lasat mostenire un imobil, prin testament autentic lui X si Y, fiecare cate 1/2.Dupa decesul acelei persoane \"a aparut\" o femeie care sustine ca ... (vezi toată discuția)