se poate sa ma ajutati cu un raspuns:fratele meu a divortat in 2010,nefacind si partajul ...mentionez ca din aceasta casatorie au rezultat 2copii.in urma divortului acestia i au fost incredintati mamei.acum aceasta a deschis un proces de partaj a bunurilor comune....acestea constind intr un apartament si o masina...intrebarea mea este ce cota parte ai revine fratelui meu in urma partajului.....mentionez ca in apartament nu locuieste nici unul din ei,acesta fiind inchiriat iar banii dobinditi din inchiriere ai ia fosta sotie.
fratelui dvs ii revine 1/2 din apartament.exista optiunile ca apartamentul sa ramana unuia si celalalt va primi o sulta care va consta in jumatate din valoarea de piata a casei sau se poate vinde si suma se va imparti ambilor in mod egal.
va multumesc pt raspunsuri....ideea este ca ea spune ca i se va acorda o cota parte mai mare deoarece copiii ai sunt incredintati ei spre crestere....
Alte discuții în legătură
Partaj
novam999
Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament
alel
Buna ziua,
Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)