avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune....

se poate sa ma ajutati cu un raspuns:fratele meu a divortat in 2010,nefacind si partajul ...mentionez ca din aceasta casatorie au rezultat 2copii.in urma divortului acestia i au fost incredintati mamei.acum aceasta a deschis un proces de partaj a bunurilor comune....acestea constind intr un apartament si o masina...intrebarea mea este ce cota parte ai revine fratelui meu in urma partajului.....mentionez ca in apartament nu locuieste nici unul din ei,acesta fiind inchiriat iar banii dobinditi din inchiriere ai ia fosta sotie.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:07, 12 Mai 2011
Singurul criteriu avut in vedere la stabilirea cotelor este contributia sotilor la dobandirea bunurilor. Daca sotia a ramas cu copiii, acest aspect nu influienteaza cotele de contributie ale sotilor; ar putea eventual sa primeasca casa cu obligatia de a plati sulta fratelui dv.
BUNA ZIUA. banii reprezentand chiria pt. imobilul in cauza se cuvin amandurora.
dar probabil ca dansul a imputernicit-o pe fosta sotie sa primeasca acesti bani, tocmai pt. ca dansei i s-au incredintat minorii si vrea sa o sustina astfel financiar in acest sens.
daca i s-au incredintat minorii fostei soti, acest lucru nu influenteaza in nici un fel partajarea bunurilor comune ale fostilor soti. oricare dintre dansii poate cere atribuirea imobilului in natura, cu obligatia de a plati celuilalt o sulta , sau imobilul se poate vinde si banii rezultati se pot imparti in mod egal .
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
Roxana alina Stancu , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri comune  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Sunt in divort si dupa ce voi termina divortul voi deschide o actiune de partaj. Am discutat cu fosta sotie si aceasta sustine ca nu o poate da nimeni afara ... (vezi toată discuția)