avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dividende sif 5 oltenia
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dividende sif 5 oltenia

Este legal daca nu se ridica dividendele de la sif 5 oltenia ca acestea sa se prescrie dupoa 3ani/Unde merge contravaloarea lor?Normal nu trebuiesc transformate in alte actiuni?Cum adica se prescriu drepturile unui actionar?
In speta socrul meu este decedat de 11 ani si dividendele nu s-au ridicat intrucat soacra nu vroia sa deschidem succesiunea.De curand a decedat si ea si am deschis succesiunea.Numai ca dela sif 5 Oltenia am fost informati ca nu avem de ridicat dividende decat pe 3 ani si o suma derizorie.Nu cred ca este legal. Cuma putem proceda?Intrucat valoarea dividendendelor era destul de mare pentru un aN.Cum pot fi trasi la raspundere?

2) Daca o persoana detine certificat de actionar al o societate si aceasta da faliment sau este cumparata de un strain ,ce mai poate face?
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
leusan, utilizator

Alte discuții în legătură

Sif oltenia scorpio1963 scorpio1963 Am mostenit de la bunica mea un nr. de actiuni la sif oltenia , cand am vrut sa incasez sumele cuvenite si neincasate de catre aceasta din dividende in anii ... (vezi toată discuția)
Dividende neridicate 2011 sif transilvania KITTAMMY72 KITTAMMY72 Buna ziua ! De curand am aflat ca tatal meu (decedat in 2011) avea de ridicat dividende 2011,2013 si 2014. Am ridicat de la Cec Bank in decembrie ... (vezi toată discuția)
Actiuni Carmen1234578 Carmen1234578 Părinții mei au 2 certificate de actionari.in 1996 au cumparat 80 de actiuni la societatea Dezrobirea constanta. Mai valoreaza ceva? Le mai putem vinde in ... (vezi toată discuția)