Buna ziua!As avea si eu o intrebare.Am un copil nascut in luna iunie 2010 si beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului timp de 2 ani.
De curand am aflat ca sotia mea este insarcinata iarasi si vreau sa stiu daca pentru al doilea copil as putea sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului.?
Mentionez ca sotia mea la primul copil era la scoala in clasa a 13-a deci pentru primul copil a fost nevoita sa ceara de la scoala copie dupa foaia matricola si o adeverinta precum ca a fost in acea institutie de invatamant scolar pentru a beneficia de indemnizatie.
Deci repet pentru al doilea copil as putea sa beneficiez de indemnizatie de crestere al copilului.?
Eu sunt casnic!
1. Daca in momentul de fata sunteti in concediu crestere copil (CCC1) si al doilea copil se va naste inainte ca primul copil sa implinesca 2 ani veti intra in continuare in CCC2 pana ce al doilea copil va implini 2 ani.
2. Pentru CCC2 veti primi aceeasi indemnizatie ca pentru CCC1.
1. Faceti o cerere catre angajator (anexati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil) prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pana ce al doile copil va implini 2 ani.
2. Apoi mergeti la Primarie, unde ati depus dosarul pentru CCC1, cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil, si completati o cerere de prelungire a CCC.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Indemnizatie cic
eionela
Buna ziua
In momentul de fata sunt in CIC (pentru care am optat 2 ani) pana la data de20.10.2013 si sunt insarcinata din nou, urmand sa nasc la sfarsitul ... (vezi toată discuția)