avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Redirectionarea a 2 % din impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Redirectionarea a 2 % din impozit

As vrea sa stiu daca pot redirectiona 2 % din impozit in conditiile in care pe anul 2010 nu am fisa fiscala(m-am aflat in indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani) insa am beneficiat de venituri din cedarea folosintei bunurilor -chirie contract inregistrat la administratia financiara , deci supus impozitarii.
In caz afirmativ va rog sa -mi spuneti ce pasi sa urmez, ce formulare trebuie completate si unde pot fi depuse, eventual data maxima pt a pute fi depuse ( alte detalii daca mai aveti)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: loadingvirus , utilizator 11:16, 10 Mai 2011
Fisa fiscala se refera doar la veniturile din salarii, care dupa cum spuneti, la dumneavoastra nu e cazul. Pentru ca ati avut venit din cedarea folosintei bunurilor, trebuie(inchiriere) trebuie sa depuneti pana pe 16 mai la administratia financiara din localitatea de domiciliu, formularul 200 unde, pe ultima pagina, gasiti si optiunea de a redirectiona 2% catre asociatii si fundatii.
Persoanele care doresc să redirecționeze 2% din impozitul pe venitul anual către diverse asociații sau fundații mai pot face acest lucru până pe 15 mai.
Formularul 200 prin care se redirecționează 2% trebuie completat de mână, în două exemplare, și depus fie direct la Finanțe, fie prin Poștă, cu scrisoare recomandată.
Modelul de formular se poate descărca și de pe site-urile diverselor fundații, asociații și unități de cult, dacă acestea au o adresă de internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate directiona 2 %? Pilu Pilu Buna seara. As avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: As vrea sa virez 2% din impozit pt. un ong dar m-am trezit cam tarziu ca am vazut ca termenul este ... (vezi toată discuția)
Redirectionare 2% din impozit robertaarmena robertaarmena Buna seara! Se pot redirectiona cei 2% din impozit catre un sindicat? Si daca da, ce pasi trebuie sa faca sindicatul pentru aceasta? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cum pot fi directionati cei 2% din impozit catre o persoana fizica? giro2003 giro2003 Buna ziua, am o fetita cu probleme medicale si colegii de munca saau gandit sa ne ajute prin directionarea celor 2% din impozit catre fetita. Ce conditii ... (vezi toată discuția)